
Sestavine
2 manjša kozarca (320 ml)
500 g kumaric
80 ml kisa za vlaganje
2 rumeni papriki
1 mala glava rdeče čebule
3 jedilne žlice gorčice - pikant
3 jedilne žlice sladkorja
2 jedilni žlici poprove mete - listi
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra
Postopek
1
Kumarice olupimo. Večjim kumaricam odstranimo semena. Narežemo na rezine. Papriko očistimo in narežemo. Čebulo narežemo na rezine. Metine liste ločimo od stebla.
2
Napolnimo blender in dodamo kis. Zmiksamo do gladke zmesi.
3
Prelijemo v velik lonec. Dodamo sol, poper in sladkor.
4
Premešamo in kuhamo tako dolgo, da pene povrejo - ca. 15 minut.
5
Dodamo gorčico in kuhamo še 15 minut.
6
Kozarce segrejemo na 100 stopinj in jih napolnimo.
7
Zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.
8
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Kumarični namaz z meto se odlično poda k mesnim narezkom in suhim salamam.
KategorijaOzimnica, Priloge in prigrizki
Sestavine
2 manjša kozarca (320 ml)
500 g kumaric
80 ml kisa za vlaganje
2 rumeni papriki
1 mala glava rdeče čebule
3 jedilne žlice gorčice - pikant
3 jedilne žlice sladkorja
2 jedilni žlici poprove mete - listi
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra