0

Kumarični namaz s poprovo meto

Deli recept:

Kumaricni namaz s poprovo meto
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

2 manjša kozarca (320 ml)
 500 g kumaric
 80 ml kisa za vlaganje
 2 rumeni papriki
 1 mala glava rdeče čebule
 3 jedilne žlice gorčice - pikant
 3 jedilne žlice sladkorja
 2 jedilni žlici poprove mete - listi
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra

Postopek

1

Kumarice olupimo. Večjim kumaricam odstranimo semena. Narežemo na rezine. Papriko očistimo in narežemo. Čebulo narežemo na rezine. Metine liste ločimo od stebla.

20240911 131404

2

Napolnimo blender in dodamo kis.

Zmiksamo do gladke zmesi.

20240911 131607

3

Prelijemo v velik lonec. Dodamo sol, poper in sladkor.

20240911 132004

4

Premešamo in kuhamo tako dolgo, da pene povrejo - ca. 15 minut.

20240911 132411

5

Dodamo gorčico in kuhamo še 15 minut.

20240911 132458

6

Kozarce segrejemo na 100 stopinj in jih napolnimo.

20240911 133533

7

Zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Namig: Če želimo, lahko polnimo manjše kozarce - 200 ml.

20240911 133609

8

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Kumarični namaz z meto se odlično poda k mesnim narezkom in suhim salamam.

20240911 134329

Kategorija

Sestavine

2 manjša kozarca (320 ml)
 500 g kumaric
 80 ml kisa za vlaganje
 2 rumeni papriki
 1 mala glava rdeče čebule
 3 jedilne žlice gorčice - pikant
 3 jedilne žlice sladkorja
 2 jedilni žlici poprove mete - listi
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra

Postopek

1

Kumarice olupimo. Večjim kumaricam odstranimo semena. Narežemo na rezine. Papriko očistimo in narežemo. Čebulo narežemo na rezine. Metine liste ločimo od stebla.

20240911 131404

2

Napolnimo blender in dodamo kis.

Zmiksamo do gladke zmesi.

20240911 131607

3

Prelijemo v velik lonec. Dodamo sol, poper in sladkor.

20240911 132004

4

Premešamo in kuhamo tako dolgo, da pene povrejo - ca. 15 minut.

20240911 132411

5

Dodamo gorčico in kuhamo še 15 minut.

20240911 132458

6

Kozarce segrejemo na 100 stopinj in jih napolnimo.

20240911 133533

7

Zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Namig: Če želimo, lahko polnimo manjše kozarce - 200 ml.

20240911 133609

8

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Kumarični namaz z meto se odlično poda k mesnim narezkom in suhim salamam.

20240911 134329

Notes

Kumarični namaz s poprovo meto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO