Sestavine
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in pretlačimo. Dodamo jajca, maščobo in mak.
Premešamo in dodamo moko.
Zgnetemo v gladko testo in ga na delovni površini razdelimo na enake dele.
Iz vsakega dela oblikujemo dolgi svaljek in njoke razrežemo na poljubne dolžine ali izdelamo svaljke.
Odlagamo na pomokano površino.
Njoke zakuhamo v vrelo vodo. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Kuhamo ca. 12 minut.
Odcedimo.
Segrejemo maščobo in v njej prepražimo drobtine do zlatorjave barve.
V pražene drobtine vsujemo njoke.
Premešamo, da so njoki enakomerno povaljani v drobtinah. Postrežemo k sledi sveže solate. Makove njoke lahko uporabimo kot prilogo k pečenki.
Sestavine
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in pretlačimo. Dodamo jajca, maščobo in mak.
Premešamo in dodamo moko.
Zgnetemo v gladko testo in ga na delovni površini razdelimo na enake dele.
Iz vsakega dela oblikujemo dolgi svaljek in njoke razrežemo na poljubne dolžine ali izdelamo svaljke.
Odlagamo na pomokano površino.
Njoke zakuhamo v vrelo vodo. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Kuhamo ca. 12 minut.
Odcedimo.
Segrejemo maščobo in v njej prepražimo drobtine do zlatorjave barve.
V pražene drobtine vsujemo njoke.
Premešamo, da so njoki enakomerno povaljani v drobtinah. Postrežemo k sledi sveže solate. Makove njoke lahko uporabimo kot prilogo k pečenki.