
Sestavine
za 6 oseb
3 l jušne osnove
8 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
5 srednje debelih kompirjev
3 lovorjeve liste
2 srednje velika svinjska želodčka
3 večje korenčke
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička celega popra mix
sol po okusu
poper po okusu
Zgostitev
3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
1 jedilna žlica moke T500
1 ščep rdeče sladke paprike
Dodatek za okus
2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
Jušna osnova
3 l vode
3 jedilne žlice začimbne mešanice
Postopek
Priprava jušne osnove
1
Vodo zavremo in dodamo začimbno mešanico. Pustimo, da zavre. Dodamo sol in poper.
2
Želodčke operemo, odstranimo maščobo in jih narežemo na rezine.
3
Z maščobo premešamo ocvrto čebulo, dodamo narezane želodčke, krompir, lovor, na rezine narezano korenje in sesekljani peteršilj ter ostale začimbe. Kuhamo 50 minut.
Zgostitev
4
Posebej na maščobi razpustimo moko in ji dodamo rdečo sladko papriko. Pazimo, da se moka ne prismodi.
Zmes dobro premešamo in prilijemo k juhi. Ponovno premešamo in okisamo z rdečim vinskim kisom. Pustimo, da vre še ca. 10 minut.
Namig: V kolikor imamo domače želodčke, čas kuhanja podaljšamo. Režemo na tanke rezine.
5
Postrežemo s kosom domačega kruha.
KategorijaJedi na žlico, Juhe
Sestavine
za 6 oseb
3 l jušne osnove
8 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
5 srednje debelih kompirjev
3 lovorjeve liste
2 srednje velika svinjska želodčka
3 večje korenčke
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička celega popra mix
sol po okusu
poper po okusu
Zgostitev
3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
1 jedilna žlica moke T500
1 ščep rdeče sladke paprike
Dodatek za okus
2 jedilni žlici rdečega vinskega kisa
Jušna osnova
3 l vode
3 jedilne žlice začimbne mešanice