Sestavine
Postopek
Štorovkam očistimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane precedimo.
Vodi dodamo sol ter segrevamo do vretja. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec prevrete vode.
Prekuhamo.
Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.
Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.
Mešanici dodamo celi poper, lovorjeve liste in prerezane stroke česna.
Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, prilagodimo količino vode.
Napolnimo kozarce. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.
Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter dodajamo na vrh štorovk. Dolijemo mešanico s celim poprom.
Namig: Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.
Vložene štorovke so odlična priloga k raznim narezkom.
Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je treba prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.
Sestavine
Postopek
Štorovkam očistimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane precedimo.
Vodi dodamo sol ter segrevamo do vretja. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec prevrete vode.
Prekuhamo.
Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.
Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.
Mešanici dodamo celi poper, lovorjeve liste in prerezane stroke česna.
Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, prilagodimo količino vode.
Napolnimo kozarce. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.
Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter dodajamo na vrh štorovk. Dolijemo mešanico s celim poprom.
Namig: Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.
Vložene štorovke so odlična priloga k raznim narezkom.
Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je treba prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.