
Sestavine
Postopek
Štorovkam odstranimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane precedimo.
Vodi dodamo sol in jo zavremo. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec.
Prekuhamo.
Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.
Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.
Mešanici dodamo celi poper, sol, lovorjeve liste in prerezane stroke česna. Zavremo.
Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, dodamo več vode.
Kozarce napolnimo s štorovkami. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.
Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter ju dodamo na vrh vsakega kozarca. Dolijemo mešanico s celim poprom. Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Vložene štorovke so odlična priloga raznim narezkom.
Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je potrebno prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.
Sestavine
Postopek
Štorovkam odstranimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane precedimo.
Vodi dodamo sol in jo zavremo. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec.
Prekuhamo.
Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.
Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.
Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.
Mešanici dodamo celi poper, sol, lovorjeve liste in prerezane stroke česna. Zavremo.
Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, dodamo več vode.
Kozarce napolnimo s štorovkami. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.
Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter ju dodamo na vrh vsakega kozarca. Dolijemo mešanico s celim poprom. Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Vložene štorovke so odlična priloga raznim narezkom.
Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je potrebno prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.