0

Vložene štorovke

Vlozene storovke
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

5 manjših kozarcev (370 ml)
 2 kg mladih štorovk
Mešanica za vlaganje
 800 ml vode
 300 ml kisa za vlaganje
 4 večji stroki česna
 5 lovorjevih listov
 2 čajni žlički celega popra - mix
 1 jedilna žlica soli

Postopek

1

Štorovkam odstranimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.

 

20241021 092249

2

Oprane precedimo.

20241021 094552

3

Vodi dodamo sol in jo zavremo. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec.

20241021 095007

4

Prekuhamo.

20241021 100915

5

Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.

20241021 101305

6

Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.

20241021 101410

7

Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.

20241021 101432

Priprava mešanice za vlaganje
8

Mešanici dodamo celi poper, sol, lovorjeve liste in prerezane stroke česna. Zavremo.

Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, dodamo več vode.

20241021 100955

9

Kozarce napolnimo s štorovkami. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

20241021 101947

10

Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter ju dodamo na vrh vsakega kozarca. Dolijemo mešanico s celim poprom. Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.

20241021 102901

11

Zadelamo s pokrovi.

20241021 103346

12

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Vložene štorovke so odlična priloga raznim narezkom.

Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je potrebno prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.

20241021 103441

Kategorija

Sestavine

5 manjših kozarcev (370 ml)
 2 kg mladih štorovk
Mešanica za vlaganje
 800 ml vode
 300 ml kisa za vlaganje
 4 večji stroki česna
 5 lovorjevih listov
 2 čajni žlički celega popra - mix
 1 jedilna žlica soli

Postopek

1

Štorovkam odstranimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.

 

20241021 092249

2

Oprane precedimo.

20241021 094552

3

Vodi dodamo sol in jo zavremo. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec.

20241021 095007

4

Prekuhamo.

20241021 100915

5

Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.

20241021 101305

6

Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.

20241021 101410

7

Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.

20241021 101432

Priprava mešanice za vlaganje
8

Mešanici dodamo celi poper, sol, lovorjeve liste in prerezane stroke česna. Zavremo.

Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, dodamo več vode.

20241021 100955

9

Kozarce napolnimo s štorovkami. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

20241021 101947

10

Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter ju dodamo na vrh vsakega kozarca. Dolijemo mešanico s celim poprom. Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.

20241021 102901

11

Zadelamo s pokrovi.

20241021 103346

12

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Vložene štorovke so odlična priloga raznim narezkom.

Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je potrebno prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.

20241021 103441

Notes

Vložene štorovke
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.