Sestavine
Postopek
Bučke operemo in olupimo.
Razrežemo in očistimo semena.
Narežemo na kocke.
Narezane bučke vsujemo v lonec in dolijemo le toliko vode, da so pokrite. Dolijemo jabolčni kis. Premešamo in pokrijemo. Pustimo na hladnem 12 ur.
Bučke po 12 urah precedimo in jih pod tekočo vodo operemo. Odcedimo.
Vodi dodamo sladkor, klinčke in cimetovi palčki. Pustimo, da zavre in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Dodamo oprane bučke in ko zavre pustimo, da vre 8 minut.
V pripravljene kozarce najprej dodajamo bučke. Napolnimo do vrha, nato dolijemo sladkorno mešanico.
Zadelamo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Bučke operemo in olupimo.
Razrežemo in očistimo semena.
Narežemo na kocke.
Narezane bučke vsujemo v lonec in dolijemo le toliko vode, da so pokrite. Dolijemo jabolčni kis. Premešamo in pokrijemo. Pustimo na hladnem 12 ur.
Bučke po 12 urah precedimo in jih pod tekočo vodo operemo. Odcedimo.
Vodi dodamo sladkor, klinčke in cimetovi palčki. Pustimo, da zavre in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Dodamo oprane bučke in ko zavre pustimo, da vre 8 minut.
V pripravljene kozarce najprej dodajamo bučke. Napolnimo do vrha, nato dolijemo sladkorno mešanico.
Zadelamo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.