0

Zrezki s čajoto

Deli recept:

Zrezki s cajoto
Preračunaj sestavine1 Porcija

Sestavine

Za 4 osebe
 400 g gladke ali ostre moke
 220 ml mleka
 200 g pražene čebule
 3 jajca
 3 večje čajote
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 2 stroka svežega česna
Ostalo
 olje za cvrtje

Postopek

1

Čajote razrežemo, olupimo in naribamo.

2 olupimo razrezemo naribamo

2

Dolijemo mleko in dodamo jajca, praženo čebulo, moko in začimbe.

3 jajca cebula moka

3

Premešamo.

4 dodamo cajoto

4

Dodamo sesekljan peteršilj.

5 petersilj

5

Ponovno premešamo. V kolikor je zmes redkejša, dodamo še moko.

6 premesamo

6

V ponvi segrejemo olje in vanjo z zajemalko porazdelimo zmes.

7 olje

7

Pečemo počasi do zlatorjave skorjice.

8 cvremo

8

Obrnemo in popečemo še na drugi strani.

9 obrnemo

9

Odlična jed tudi za poletne dni. Postrežemo kot samostojno jed s skledo domače solate ali kot prilogo.

12 1 1

Sestavine

Za 4 osebe
 400 g gladke ali ostre moke
 220 ml mleka
 200 g pražene čebule
 3 jajca
 3 večje čajote
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 2 stroka svežega česna
Ostalo
 olje za cvrtje

Postopek

1

Čajote razrežemo, olupimo in naribamo.

2 olupimo razrezemo naribamo

2

Dolijemo mleko in dodamo jajca, praženo čebulo, moko in začimbe.

3 jajca cebula moka

3

Premešamo.

4 dodamo cajoto

4

Dodamo sesekljan peteršilj.

5 petersilj

5

Ponovno premešamo. V kolikor je zmes redkejša, dodamo še moko.

6 premesamo

6

V ponvi segrejemo olje in vanjo z zajemalko porazdelimo zmes.

7 olje

7

Pečemo počasi do zlatorjave skorjice.

8 cvremo

8

Obrnemo in popečemo še na drugi strani.

9 obrnemo

9

Odlična jed tudi za poletne dni. Postrežemo kot samostojno jed s skledo domače solate ali kot prilogo.

12 1 1

Zrezki s čajoto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO