
Sestavine
Postopek
Operemo in očistimo zelenjavo.
Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.
Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.
V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.
Kozarce napolnimo s pripravljeno zelenjavo.
Prelijemo prevreto mešanico. Dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.
Namig:
V kolikor zelenjava posrka tekočino, jo dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita,
Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo (ca.1 l). Naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.
Sestavine
Postopek
Operemo in očistimo zelenjavo.
Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.
Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.
V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.
Kozarce napolnimo s pripravljeno zelenjavo.
Prelijemo prevreto mešanico. Dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.
Namig:
V kolikor zelenjava posrka tekočino, jo dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita,
Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo (ca.1 l). Naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.