0

Vložena mešana solata

Vlozena mesana solata
Preračunaj sestavine10 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 10 kozarcev (580 ml)
 5 večjih solatnih kumaric
 4 zelene paprike
 4 rdeče paprike
 4 rumene paprike
 4 korenčke - večje
 4 srednje velike zrele paradižnike
 4 srednje velike zelene paradižnike
 3 male glave čebule
 3 male glave zelja
 1 jedilna žlica soli - po želji več
 1 čajna žlička celega popra
Mešanica za vlaganje
 1,50 l vode
 500 ml kisa za vlaganje - po želji več ali manj
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Operemo in očistimo zelenjavo.

1 pripravimo zelenjavo

2

Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.

2 narezemo zelenjavo

3

Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.

3 premesamo

Priprava mešanice
4

V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.

4 mesanica

5

Kozarce napolnimo s pripravljeno zelenjavo. 

5 napolnimo kozarce

6

Prelijemo prevreto mešanico. Dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.

Namig:

V kolikor zelenjava posrka tekočino, jo dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita,

6 prelijemo mesanico

7

Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo (ca.1 l). Naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.

7 zadelamo

8

Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.

8 obrnemo ohladimo

Sestavine

za 10 kozarcev (580 ml)
 5 večjih solatnih kumaric
 4 zelene paprike
 4 rdeče paprike
 4 rumene paprike
 4 korenčke - večje
 4 srednje velike zrele paradižnike
 4 srednje velike zelene paradižnike
 3 male glave čebule
 3 male glave zelja
 1 jedilna žlica soli - po želji več
 1 čajna žlička celega popra
Mešanica za vlaganje
 1,50 l vode
 500 ml kisa za vlaganje - po želji več ali manj
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Operemo in očistimo zelenjavo.

1 pripravimo zelenjavo

2

Vso zelenjavo narežemo na tanke rezine. Korenje naribamo. Kumarice naribamo na kolobarje.

2 narezemo zelenjavo

3

Dodamo vse začimbe in premešamo. Pustimo počivati toliko časa, da mešanica kisa in vode zavre.

3 premesamo

Priprava mešanice
4

V lonec prilijemo kis in vodo. Dodamo sol in sladkor. Pustimo, da zavre.

4 mesanica

5

Kozarce napolnimo s pripravljeno zelenjavo. 

5 napolnimo kozarce

6

Prelijemo prevreto mešanico. Dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita z mešanico.

Namig:

V kolikor zelenjava posrka tekočino, jo dolijemo toliko, da je zelenjava pokrita,

6 prelijemo mesanico

7

Zadelamo s pokrovi. V pekač od pečice nalijemo vodo (ca.1 l). Naložimo vanj kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.

7 zadelamo

8

Kozarce vzamemo po pasterizaciji iz pečice in jih obrnemo na pokrove ter pokrijemo z odejo. Pustimo, da se čez noč ali dlje ohladijo. Hranimo v hladen in temen prostor.

8 obrnemo ohladimo

Notes

Vložena mešana solata
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.