0

Vložena cvetača

03

Vlozena cvetaca
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas50 min

Sestavine

2 večja kozarca (720 ml)
 1 velika cvetača
 50 ml kisa za vlaganje
 1 l vode
 2 čajni žlički soli

Postopek

1

Cvetačo očistimo in narežemo posamezne cvetove. Na ogenj pristavimo vodo, ki smo ji dodali sol in kis. Zavremo in vanjo potopimo pripravljeno cvetačo. Ko zavre, pustimo vreti 15 minut.

1 kuhamo

2

Cvetove posamično naložimo v kozarce.

2 nalozimo

3

Prelijemo s tekočino, v kateri smo kuhali cvetačo. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite čez noč.

3 tekocina

4

Pripravljeno cvetačo uporabimo za solate, juhe ali pireje. Pred uporabo jo speremo s hladno vodo.

4 pokrijemo

Kategorija

Sestavine

2 večja kozarca (720 ml)
 1 velika cvetača
 50 ml kisa za vlaganje
 1 l vode
 2 čajni žlički soli

Postopek

1

Cvetačo očistimo in narežemo posamezne cvetove. Na ogenj pristavimo vodo, ki smo ji dodali sol in kis. Zavremo in vanjo potopimo pripravljeno cvetačo. Ko zavre, pustimo vreti 15 minut.

1 kuhamo

2

Cvetove posamično naložimo v kozarce.

2 nalozimo

3

Prelijemo s tekočino, v kateri smo kuhali cvetačo. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite čez noč.

3 tekocina

4

Pripravljeno cvetačo uporabimo za solate, juhe ali pireje. Pred uporabo jo speremo s hladno vodo.

4 pokrijemo

Notes

Vložena cvetača
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.