Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in ponovno premešamo.
Zmes za biskvit prelijemo v kvadratni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 15 minut v ogreti pečici na 200 stopinj. Peko prilagodimo pečici. Pečenje preverimo tako, da na sredino vbodemo dolgo iglo ali leseno palčko. Če sledi testa ostanejo na igli, čas pečenja podaljšamo. Pečen biskvit pustimo nekaj minut na sobni temperaturi in ga po vrhu narahlo postrugamo z vilicami. Čez pokapljamo višnjev sok za sočnost.
Odcedimo kompot. Od soka odvzamemo 1 dcl soka in vanj zmešamo puding. K preostalemu soku dodamo višnje in pustimo, da zavre. V sok z višnjami zakuhamo puding in kuhamo 10 minut. Nadev prilijemo na biskvit, poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix in višnjev liker. Premažemo čez nadev. Poravnamo in okrasimo z višnjami in čokoladnimi lističi, damo v hladilnik za vsaj
2 uri.
Namig:
Če nam čas dopušča, spečemo in okrasimo vse dan prej in ohladimo čez noč. Razrežemo na rezine in postrežemo h kavici.
Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in ponovno premešamo.
Zmes za biskvit prelijemo v kvadratni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 15 minut v ogreti pečici na 200 stopinj. Peko prilagodimo pečici. Pečenje preverimo tako, da na sredino vbodemo dolgo iglo ali leseno palčko. Če sledi testa ostanejo na igli, čas pečenja podaljšamo. Pečen biskvit pustimo nekaj minut na sobni temperaturi in ga po vrhu narahlo postrugamo z vilicami. Čez pokapljamo višnjev sok za sočnost.
Odcedimo kompot. Od soka odvzamemo 1 dcl soka in vanj zmešamo puding. K preostalemu soku dodamo višnje in pustimo, da zavre. V sok z višnjami zakuhamo puding in kuhamo 10 minut. Nadev prilijemo na biskvit, poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix in višnjev liker. Premažemo čez nadev. Poravnamo in okrasimo z višnjami in čokoladnimi lističi, damo v hladilnik za vsaj
2 uri.
Namig:
Če nam čas dopušča, spečemo in okrasimo vse dan prej in ohladimo čez noč. Razrežemo na rezine in postrežemo h kavici.
Odlična spletna stran, samo pogrešam približne dim. pekacev.
SREČNO
Hvala za kometar in nasvet Majda, bom dodala dimenzije v recepte. 🙂