Sadna rezina

Deli objavo:
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Delitev

Sadna rezina

Količina1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas1 h 15 min

Sestavine

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Rumen biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 jedilnih žlic gladke moke
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv za sočnost
 200 ml jagodnega soka
 200 ml vode
Borovničev nadev
 400 g borovnic
 200 ml stepene sladke smetane
 2 krem fixa
Jagodni nadev
 400 g jagod - narezanih
 200 ml stepene sladke smetane
 2 krem fixa
Preliv in posip
 150 g jedilne čokolade
 5 jedilnih žlic stepene sladke smetane
 čokoladne mrvice

Postopek

Biskvit
1

Sladkorju primešamo vanilijev sladkor dodamo jajca in penasto zmešamo. Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

2.dodamo moko pecilni

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Enak postopek ponovimo za temen biskvit. Oba pečena biskvita ohladimo.

1 pecena bisvita ohladimo

Nadev
3

Sladki smetani dodamo krem fix in jo stepemo. 5 jedilnih žlic odvzamemo za preliv. Oprane borovnice zmešamo s polovico stepene sladke smetane.

3 smetana borovnice

4

Drugi polovici smetane dodamo narezane jagode in premešamo.

4 smetana jagode

Sestavljanje rezine
5

Rezino sestavljamo v enakem pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Na dno pekača položimo temen biskvit in ga prelijemo s prelivom za sočnost.

5 temen preliv

6

Biskvit premažemo z borovničevim nadevom.

6 borovnicev nadev

7

Čez borovničev nadev premažemo jagodni nadev.

7 jagodni nadev

8

Čez oba nadeva pokrijemo rumen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.

8 rumen biskvit preliv

9

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado. Primešamo sladko smetano in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek preliv.

10 premesano smetano

10

Preliv prelijemo čez rumen biskvit in ga na tanko razmažemo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami.

11 prelijemo posujemo

11

Sladico postavimo vsaj za 3 ure v hladilnik, nato razrežemo in postrežemo.
Namig: namesto borovnic in jagod lahko uporabimo tudi drugo priljubljeno sadje.

12 ohladimo

Sestavine

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Rumen biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 jedilnih žlic gladke moke
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv za sočnost
 200 ml jagodnega soka
 200 ml vode
Borovničev nadev
 400 g borovnic
 200 ml stepene sladke smetane
 2 krem fixa
Jagodni nadev
 400 g jagod - narezanih
 200 ml stepene sladke smetane
 2 krem fixa
Preliv in posip
 150 g jedilne čokolade
 5 jedilnih žlic stepene sladke smetane
 čokoladne mrvice

Postopek

Biskvit
1

Sladkorju primešamo vanilijev sladkor dodamo jajca in penasto zmešamo. Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

2.dodamo moko pecilni

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Enak postopek ponovimo za temen biskvit. Oba pečena biskvita ohladimo.

1 pecena bisvita ohladimo

Nadev
3

Sladki smetani dodamo krem fix in jo stepemo. 5 jedilnih žlic odvzamemo za preliv. Oprane borovnice zmešamo s polovico stepene sladke smetane.

3 smetana borovnice

4

Drugi polovici smetane dodamo narezane jagode in premešamo.

4 smetana jagode

Sestavljanje rezine
5

Rezino sestavljamo v enakem pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Na dno pekača položimo temen biskvit in ga prelijemo s prelivom za sočnost.

5 temen preliv

6

Biskvit premažemo z borovničevim nadevom.

6 borovnicev nadev

7

Čez borovničev nadev premažemo jagodni nadev.

7 jagodni nadev

8

Čez oba nadeva pokrijemo rumen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.

8 rumen biskvit preliv

9

V mikrovalovni pečici stopimo čokolado. Primešamo sladko smetano in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek preliv.

10 premesano smetano

10

Preliv prelijemo čez rumen biskvit in ga na tanko razmažemo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami.

11 prelijemo posujemo

11

Sladico postavimo vsaj za 3 ure v hladilnik, nato razrežemo in postrežemo.
Namig: namesto borovnic in jagod lahko uporabimo tudi drugo priljubljeno sadje.

12 ohladimo

Sadna rezina
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Delitev