Praznična torta

Deli objavo:
  • 271
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    271
    Delitev

Praznična torta

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: okrogli 26 cm
Biskvit
 5 jedilnih žlic moke
 4 jajca
 4 jedilne žlice sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Orehov nadev
 100 g mletih orehov
 čokoladni puding
Makov nadev
 100 g mletega maka
 1 čokoladni puding
Preliv za sočnost
 100 ml soka
 100 ml vode
 1 jedilna žlica vodke
Čokoladni preliv
 300 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice stepene sladke smetane

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo z mešalnikom. Dodamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.

2

Zmes prelijemo v okrogel pekač. Pečemo na temperaturi 180 stopinj cca. 15 minut ali manj, odvisno od pečice. 

3

Ohlajen pečen biskvit prerežemo na polovico. Prelijemo z orehovim nadevom ter ohladimo. Orehov nadev pripravimo iz pudinga (skuhamo po navodilih) in dodamo mlete orehe. 

4

Nato čez ohlajen prvi nadev prelijemo makov nadev. Makov nadev pripravimo iz pudinga ter dodamo 100 g mletega maka.

5

Čez položimo drugi del biskvita ter ga prelijemo s prelivom za sočnost. Nato ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ki smo ji primešali 5 žlic stepene sladke smetane.

6

Torto damo v hladilnik za 2 uri (najbolje čez noč). Ohlajeno okrasimo s stepeno sladko smetano. Hranimo na hladnem.

Sestavine

Velikost pekača: okrogli 26 cm
Biskvit
 5 jedilnih žlic moke
 4 jajca
 4 jedilne žlice sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Orehov nadev
 100 g mletih orehov
 čokoladni puding
Makov nadev
 100 g mletega maka
 1 čokoladni puding
Preliv za sočnost
 100 ml soka
 100 ml vode
 1 jedilna žlica vodke
Čokoladni preliv
 300 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice stepene sladke smetane

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo z mešalnikom. Dodamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.

2

Zmes prelijemo v okrogel pekač. Pečemo na temperaturi 180 stopinj cca. 15 minut ali manj, odvisno od pečice. 

3

Ohlajen pečen biskvit prerežemo na polovico. Prelijemo z orehovim nadevom ter ohladimo. Orehov nadev pripravimo iz pudinga (skuhamo po navodilih) in dodamo mlete orehe. 

4

Nato čez ohlajen prvi nadev prelijemo makov nadev. Makov nadev pripravimo iz pudinga ter dodamo 100 g mletega maka.

5

Čez položimo drugi del biskvita ter ga prelijemo s prelivom za sočnost. Nato ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ki smo ji primešali 5 žlic stepene sladke smetane.

6

Torto damo v hladilnik za 2 uri (najbolje čez noč). Ohlajeno okrasimo s stepeno sladko smetano. Hranimo na hladnem.

Praznična torta

Deli objavo:
  • 271
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    271
    Delitev