Višnjeva rezina

Deli objavo:
  • 399
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 100
  •  
    499
    Delitev

visnja rezina featured Small

Količina1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv za biskvit
 100 ml soka od višnjevega kompota
Nadev
 4 kozarce višnjevega kompota s sokom
 3 čokoladne pudinge
Okrasitev
 1 l stepene sladke smetane
 5 zavitkov krem fix
 50 ml višnjevega likerja
 višnje za okras
 čokoladni lističi

Postopek

Pirprava biskvita
1

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

dodamo kakav

2

Maso za biskvit prelijemo v kvadratni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 15 minut (ali več, odvisno od pečice) v ogreti pečici na 200 stopinj. Pečenje preverimo tako, da na sredino vbodemo dolgo iglo ali špilo. Če sledi testa ostanejo na igli, čas pečenja podaljšamo. Pečen biskvit pustimo nekaj minut na sobni temperaturi in ga po vrhu narahlo postrugamo z vilicami. Čez pokapljamo višnjev sok za sočnost.

nastrgamo biskvit

Priprava nadeva
3

Odcedimo kompot. Od soka odvzamemo 1 dcl soka in vanj zmešamo puding. K preostalemu soku dodamo višnje in pustimo, da zavre. V sok z višnjami zakuhamo puding in kuhamo 10 minut. Nadev prilijemo na biskvit, poravnamo in pustimo, da se ohladi.

8. Visnje s pudingom prelijemo na biskvit in pustimo 1 uro da se ohladi

4

Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix in višnjev liker. Premažemo čez nadev. Poravnamo in okrasimo z višnjami in čokoladnimi lističi, damo v hladilnik za vsaj
2 uri. Če nam čas dopušča, spečemo in okrasimo vse dan prej in ohladimo čez noč. Razrežemo na rezine in postrežemo h kavici.

okrasimo

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv za biskvit
 100 ml soka od višnjevega kompota
Nadev
 4 kozarce višnjevega kompota s sokom
 3 čokoladne pudinge
Okrasitev
 1 l stepene sladke smetane
 5 zavitkov krem fix
 50 ml višnjevega likerja
 višnje za okras
 čokoladni lističi

Postopek

Pirprava biskvita
1

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

dodamo kakav

2

Maso za biskvit prelijemo v kvadratni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo približno 15 minut (ali več, odvisno od pečice) v ogreti pečici na 200 stopinj. Pečenje preverimo tako, da na sredino vbodemo dolgo iglo ali špilo. Če sledi testa ostanejo na igli, čas pečenja podaljšamo. Pečen biskvit pustimo nekaj minut na sobni temperaturi in ga po vrhu narahlo postrugamo z vilicami. Čez pokapljamo višnjev sok za sočnost.

nastrgamo biskvit

Priprava nadeva
3

Odcedimo kompot. Od soka odvzamemo 1 dcl soka in vanj zmešamo puding. K preostalemu soku dodamo višnje in pustimo, da zavre. V sok z višnjami zakuhamo puding in kuhamo 10 minut. Nadev prilijemo na biskvit, poravnamo in pustimo, da se ohladi.

8. Visnje s pudingom prelijemo na biskvit in pustimo 1 uro da se ohladi

4

Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix in višnjev liker. Premažemo čez nadev. Poravnamo in okrasimo z višnjami in čokoladnimi lističi, damo v hladilnik za vsaj
2 uri. Če nam čas dopušča, spečemo in okrasimo vse dan prej in ohladimo čez noč. Razrežemo na rezine in postrežemo h kavici.

okrasimo

Višnjeva rezina

Deli objavo:
  • 399
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 100
  •  
    499
    Delitev

Komentarji

Comments are closed.