Pohorska omleta z jagodami

Deli objavo:
  • 430
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    431
    Delitev

Pohorska omleta z jagodami

Količina1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev in posip
 500 g jagod
 500 ml sladke smetane
 1 jedilna žlica čokolade v prahu (posip)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Ventilatorska 180 stopinj in plinska na stopnji 2. Pečenje je odvisno od tipa pečice. Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.

3

Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo. 

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev in posip
 500 g jagod
 500 ml sladke smetane
 1 jedilna žlica čokolade v prahu (posip)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Ventilatorska 180 stopinj in plinska na stopnji 2. Pečenje je odvisno od tipa pečice. Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.

3

Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo. 

Pohorska omleta z jagodami

Deli objavo:
  • 430
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    431
    Delitev