Biskvit z ameriškimi borovnicami

Deli objavo:
  • 299
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    299
    Delitev

Biskvit z ameriškimi borovnicami

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 35 cm
Svetel biskvit
 7 jedilnih žlic gladke moke
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 7 jedilnih žlic gladke moke T500
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 500 ml stepene sladke smetane
 200 g ameriških borovnic (lahko tudi navadne)
 3 krem fixe
Preliv za sočnost
 300 ml poljubnega soka iz kompota
 100 ml vode
 50 ml vodke ali brez
Posip
 čokolada v prahu

Postopek

Priprava biskvitov
1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in postopoma dodamo moko s pecilnim praškom. Enak postopek ponovimo za temen biskvit, dodamo le dodamo kakav.

Biskvit z ameriškimi borovnicami

2

Pekač (vzamemo tistega, ki ga ima dodanega vsaka pečica) obložimo s peki papirjem in nanj porazdelimo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Peko biskvita vmes kontroliramo, da se preveč ne zapeče. Peka je odvisna od tipa vaše pečice.

Sestavljanje sladice
3

Oba biskvita ohladimo. Nato v enakem pekaču, ki smo pekli biskvite sestavimo sladico po sistemu:

- temen biskvit (prelijemo s polovico preliva za sočnost)
- nanj namažemo stepeno sladko smetano
- porazdelimo borovnice
- preložimo čez rumen biskvit ter prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost
- posip (kakav v prahu)

4

Sladico postavimo za eno do dve uri v hladilnik. Po želji okrasimo robove s smetno. Razrežemo na kose in postrežemo.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 35 cm
Svetel biskvit
 7 jedilnih žlic gladke moke
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 7 jedilnih žlic gladke moke T500
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 2 jedilni žlici kakava
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 500 ml stepene sladke smetane
 200 g ameriških borovnic (lahko tudi navadne)
 3 krem fixe
Preliv za sočnost
 300 ml poljubnega soka iz kompota
 100 ml vode
 50 ml vodke ali brez
Posip
 čokolada v prahu

Postopek

Priprava biskvitov
1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in postopoma dodamo moko s pecilnim praškom. Enak postopek ponovimo za temen biskvit, dodamo le dodamo kakav.

Biskvit z ameriškimi borovnicami

2

Pekač (vzamemo tistega, ki ga ima dodanega vsaka pečica) obložimo s peki papirjem in nanj porazdelimo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Peko biskvita vmes kontroliramo, da se preveč ne zapeče. Peka je odvisna od tipa vaše pečice.

Sestavljanje sladice
3

Oba biskvita ohladimo. Nato v enakem pekaču, ki smo pekli biskvite sestavimo sladico po sistemu:

- temen biskvit (prelijemo s polovico preliva za sočnost)
- nanj namažemo stepeno sladko smetano
- porazdelimo borovnice
- preložimo čez rumen biskvit ter prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost
- posip (kakav v prahu)

4

Sladico postavimo za eno do dve uri v hladilnik. Po želji okrasimo robove s smetno. Razrežemo na kose in postrežemo.

Biskvit z ameriškimi borovnicami

Deli objavo:
  • 299
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    299
    Delitev