Valentinovi srčki s kokosom

Deli objavo:

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 20 minSkupni čas-150 min

Sestavine

Testo
 160 g masla sobne temperature
 100 g gladke moke
 100 g ostre moke
 80 g sladkorja v prahu
 25 g kokosove moke - kosmiči
 1 jajce
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 sok oranže ali limone
 1 nastrgana lupina oranže ali limone
Nadev
 300 g marelične ali jagodne marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajce in sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo, sok in lupino limone ali pomaranče. Zmešamo v gladko zmes in dodamo kokos moko - kosmiče in moko s sodo bikarbono. Zgnetemo v gladko testo in damo testo zavito v živilsko folijo počivat v hladilnik za 1 uro.

2

Pred izdelavo testo dobro pregnetemo in valjamo na pomokani površini z ostro moko na debelino 3 do 4 mm. Izrezujemo jih z modelom srčka. Eden večji, drugi manjši model srčka.

3

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Pečene srčke ohladimo in jih sestavimo  z marmelado ter jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Kategorija

Sestavine

Testo
 160 g masla sobne temperature
 100 g gladke moke
 100 g ostre moke
 80 g sladkorja v prahu
 25 g kokosove moke - kosmiči
 1 jajce
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 sok oranže ali limone
 1 nastrgana lupina oranže ali limone
Nadev
 300 g marelične ali jagodne marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajce in sladkor penasto zmešamo, dodamo maslo, sok in lupino limone ali pomaranče. Zmešamo v gladko zmes in dodamo kokos moko - kosmiče in moko s sodo bikarbono. Zgnetemo v gladko testo in damo testo zavito v živilsko folijo počivat v hladilnik za 1 uro.

2

Pred izdelavo testo dobro pregnetemo in valjamo na pomokani površini z ostro moko na debelino 3 do 4 mm. Izrezujemo jih z modelom srčka. Eden večji, drugi manjši model srčka.

3

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Pečene srčke ohladimo in jih sestavimo  z marmelado ter jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Valentinovi srčki s kokosom

Deli objavo: