
Sestavine
Postopek
Jagode operemo in jih odcedimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in iztisnemo sok.
Dodamo sladkor in premešamo.
Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut.
Spasiramo in kuhamo še 10 minut. Želiranje preverimo, tako da z žlico prelijemo malo marmelade na krožnik. Pustimo, da se ohladi. Če se marmelada, strdi s kuhanjem zaključimo. V nasprotnem primeru kuhanje podaljšamo.
Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo kuhanje. Zato izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovi in pokrijemo s krpo. Pokrite kozarce pustimo čez noč, da se na sobni temperaturi ohladijo.
Namig: Jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.
Sestavine
Postopek
Jagode operemo in jih odcedimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in iztisnemo sok.
Dodamo sladkor in premešamo.
Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut.
Spasiramo in kuhamo še 10 minut. Želiranje preverimo, tako da z žlico prelijemo malo marmelade na krožnik. Pustimo, da se ohladi. Če se marmelada, strdi s kuhanjem zaključimo. V nasprotnem primeru kuhanje podaljšamo.
Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo kuhanje. Zato izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovi in pokrijemo s krpo. Pokrite kozarce pustimo čez noč, da se na sobni temperaturi ohladijo.
Namig: Jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.