Jagodna marmelada z limeto

Deli objavo:
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Delitev

Jagodna marmelada z limeto

Količina1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas45 min

Sestavine

za 2 kozarca
 1 kg svežih jagod
 1 kg želirnega sladkorja
 1 lupina limete
 1 sok limete

Postopek

1

Jagode operemo in jih na krpi dobro osušimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in izstisnemo sok.

2

V kozici zmešamo jagode, sladkor, limetin sok in lupino.

5.dodamo sladkor in premešamo

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut oz. do želene želirne teksture. Želiranje preverimo tako, da jo malo nalijemo v skodelico.

Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

4

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovčki, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

Če želite skuhati večjo količino, kliknite na gumb "Količina" in izberite dvojno ali trojno količino. Spletna stran vam bo izračunala količine sestavin, ki jih potrebujete :).

Sestavine

za 2 kozarca
 1 kg svežih jagod
 1 kg želirnega sladkorja
 1 lupina limete
 1 sok limete

Postopek

1

Jagode operemo in jih na krpi dobro osušimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in izstisnemo sok.

2

V kozici zmešamo jagode, sladkor, limetin sok in lupino.

5.dodamo sladkor in premešamo

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut oz. do želene želirne teksture. Želiranje preverimo tako, da jo malo nalijemo v skodelico.

Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

4

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovčki, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

Če želite skuhati večjo količino, kliknite na gumb "Količina" in izberite dvojno ali trojno količino. Spletna stran vam bo izračunala količine sestavin, ki jih potrebujete :).

Jagodna marmelada z limeto

Deli objavo:
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Delitev