0

Jagodna marmelada z limeto

Deli recept:

Jagodna marmelada z limeto
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 8 kozarcev (320 ml)
 1,50 kg svežih jagod
 600 g želirnega sladkorja - razmerje 3:1
 1 limeta - lupina in sok

Postopek

1

Jagode operemo in jih na krpi dobro osušimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in izstisnemo sok.

20230614 151653

2

Dodamo sladkor in premešamo.

20230614 152804

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut oz. do želene želirne teksture.

20230614 153509

4

Spasiramo in kuhamo še 8 minut. Želiranje preverimo tako, da jo malo nalijemo v skodelico in pustimo, da se ohladi. V kolikor ste strdi s kuhanjem zaključimo.

Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

20230614 155737

5

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovčki, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

Če želite skuhati večjo količino, kliknite na gumb "Količina" in izberite dvojno ali trojno količino. Spletna stran vam bo izračunala količine sestavin, ki jih potrebujete :).

20230614 160756

Kategorija,

Sestavine

za 8 kozarcev (320 ml)
 1,50 kg svežih jagod
 600 g želirnega sladkorja - razmerje 3:1
 1 limeta - lupina in sok

Postopek

1

Jagode operemo in jih na krpi dobro osušimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in izstisnemo sok.

20230614 151653

2

Dodamo sladkor in premešamo.

20230614 152804

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut oz. do želene želirne teksture.

20230614 153509

4

Spasiramo in kuhamo še 8 minut. Želiranje preverimo tako, da jo malo nalijemo v skodelico in pustimo, da se ohladi. V kolikor ste strdi s kuhanjem zaključimo.

Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

20230614 155737

5

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovčki, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

Če želite skuhati večjo količino, kliknite na gumb "Količina" in izberite dvojno ali trojno količino. Spletna stran vam bo izračunala količine sestavin, ki jih potrebujete :).

20230614 160756

Notes

Jagodna marmelada z limeto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO