Smrekice s pistacijo in brusnicami

Deli objavo:

Smrekice s pistacijo in brusnicami
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave40 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

ca. 30 piškotov
 750 g gladke moke T500
 250 zmehčanega masla
 200 g sladkorja v prahu
 50 g mletih pistacij
 3 jajca
 2 pomaranči - samo lupina
Nadev in preliv
 100 ml marmelade po okusu
 100 g bele čokolade
 2 jedilni žlici masla
 grobo meta pistacija
 grobo mlete brusnice
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 mleti sladkor za posip
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, sladkor in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.

1 jajca

2

Primešamo maslo in mlete pistacije. Z mešalnikom temeljito zmešamo.

3 pistacija

3

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

4 testo

4

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Izrezujemo z modelom smrekic. Model občasno pomočimo v moko, da se testo ne sprime na model.

5 razvaljamo

5

Izrezane piškote nalagamo na pekač. Vsak drugi piškot izrežemo z manjšim modelom.

6 izrezemo

6

Namig: K ostanku testa dodamo drugi del testa in temeljito pregnetemo. S tem načinom bodo piškoti vse do konca izrezovanja enakih velikosti.

7 ostanek novo

7

Pečemo v ogreti pečicoi na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote ohladimo.

9 ohladimo 1

8

Ohlajene piškote sestavimo.

10 sestavimo

Preliv
9

Nad soparo stopimo belo čokolado in maslo. Zmešamo, da dobimo svilnato zmes.

10 preliv

10

Po sestavljenih piškotih nabrizgamo belo čokolado in čez posujemo mlete brusnice in pistacije. Hranimo v zaprti kovinski škatli.

11 okrasimo

Sestavine

ca. 30 piškotov
 750 g gladke moke T500
 250 zmehčanega masla
 200 g sladkorja v prahu
 50 g mletih pistacij
 3 jajca
 2 pomaranči - samo lupina
Nadev in preliv
 100 ml marmelade po okusu
 100 g bele čokolade
 2 jedilni žlici masla
 grobo meta pistacija
 grobo mlete brusnice
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 mleti sladkor za posip
Pripomočki

Postopek

1

Jajca, sladkor in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.

1 jajca

2

Primešamo maslo in mlete pistacije. Z mešalnikom temeljito zmešamo.

3 pistacija

3

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

4 testo

4

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Izrezujemo z modelom smrekic. Model občasno pomočimo v moko, da se testo ne sprime na model.

5 razvaljamo

5

Izrezane piškote nalagamo na pekač. Vsak drugi piškot izrežemo z manjšim modelom.

6 izrezemo

6

Namig: K ostanku testa dodamo drugi del testa in temeljito pregnetemo. S tem načinom bodo piškoti vse do konca izrezovanja enakih velikosti.

7 ostanek novo

7

Pečemo v ogreti pečicoi na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote ohladimo.

9 ohladimo 1

8

Ohlajene piškote sestavimo.

10 sestavimo

Preliv
9

Nad soparo stopimo belo čokolado in maslo. Zmešamo, da dobimo svilnato zmes.

10 preliv

10

Po sestavljenih piškotih nabrizgamo belo čokolado in čez posujemo mlete brusnice in pistacije. Hranimo v zaprti kovinski škatli.

11 okrasimo

Smrekice s pistacijo in brusnicami

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.