Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.
Primešamo maslo in mlete pistacije. Z mešalnikom temeljito zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Izrezujemo z modelom smrekic. Model občasno pomočimo v moko, da se testo ne sprime na model.
Izrezane piškote nalagamo na pekač. Vsak drugi piškot izrežemo z manjšim modelom.
Namig: K ostanku testa dodamo drugi del testa in temeljito pregnetemo. S tem načinom bodo piškoti vse do konca izrezovanja enakih velikosti.
Pečemo v ogreti pečicoi na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote ohladimo.
Ohlajene piškote sestavimo.
Nad soparo stopimo belo čokolado in maslo. Zmešamo, da dobimo svilnato zmes.
Po sestavljenih piškotih nabrizgamo belo čokolado in čez posujemo mlete brusnice in pistacije. Hranimo v zaprti kovinski škatli.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in pomarančno lupino zmešamo v gladko zmes.
Primešamo maslo in mlete pistacije. Z mešalnikom temeljito zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Izrezujemo z modelom smrekic. Model občasno pomočimo v moko, da se testo ne sprime na model.
Izrezane piškote nalagamo na pekač. Vsak drugi piškot izrežemo z manjšim modelom.
Namig: K ostanku testa dodamo drugi del testa in temeljito pregnetemo. S tem načinom bodo piškoti vse do konca izrezovanja enakih velikosti.
Pečemo v ogreti pečicoi na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene piškote ohladimo.
Ohlajene piškote sestavimo.
Nad soparo stopimo belo čokolado in maslo. Zmešamo, da dobimo svilnato zmes.
Po sestavljenih piškotih nabrizgamo belo čokolado in čez posujemo mlete brusnice in pistacije. Hranimo v zaprti kovinski škatli.