Sladke žemljice

Deli objavo:

Sladke zemljice
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas2 h

Sestavine

 300 g pirine moke s pecilnim praškom
 300 g ostre moke T400
 380 g zmehčanega masla
 160 g sladkorja v prahu
 60 g temnega kakava
 4 rumenjake
 1 čajna žlička mletega ingverja
 2 limoni - samo lupina
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino

Postopek

1

Rumenjake in sladkor zmešamo. Dodamo lupino pomaranče.

1 rumenjaki 1

2

Primešamo kakav.

2 kakav

3

Dodamo maslo in zmešamo.

3 maslo

4

Dodamo moko.

4 moka

5

Grobo zmešamo.

5 zmesaj

6

Zgnetemo testo in ga razdelimo na manjše dele.

6 zgneti razdeli

7

Iz vsakega dela oblikujemo dolgi svaljek in ga razrežemo.

7 oblikuj kroglice

8

Oblikujemo kroglice in na sredini naredimo zarezo.

8 kroglice zarezemo

9

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

9 specemo

10

Pečene žemljice ohladimo. Hranimo v tesno zaprti posodi.

20211022 105602


Sestavine

 300 g pirine moke s pecilnim praškom
 300 g ostre moke T400
 380 g zmehčanega masla
 160 g sladkorja v prahu
 60 g temnega kakava
 4 rumenjake
 1 čajna žlička mletega ingverja
 2 limoni - samo lupina
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino

Postopek

1

Rumenjake in sladkor zmešamo. Dodamo lupino pomaranče.

1 rumenjaki 1

2

Primešamo kakav.

2 kakav

3

Dodamo maslo in zmešamo.

3 maslo

4

Dodamo moko.

4 moka

5

Grobo zmešamo.

5 zmesaj

6

Zgnetemo testo in ga razdelimo na manjše dele.

6 zgneti razdeli

7

Iz vsakega dela oblikujemo dolgi svaljek in ga razrežemo.

7 oblikuj kroglice

8

Oblikujemo kroglice in na sredini naredimo zarezo.

8 kroglice zarezemo

9

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

9 specemo

10

Pečene žemljice ohladimo. Hranimo v tesno zaprti posodi.

20211022 105602

Sladke žemljice
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo: