Sestavine
Postopek
Sladkorju primešamo vanilijev sladkor dodamo jajca in penasto zmešamo. Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Enak postopek ponovimo za temen biskvit. Oba pečena biskvita ohladimo.
Sladki smetani dodamo krem fix in jo stepemo. 5 jedilnih žlic odvzamemo za preliv. Oprane borovnice zmešamo s polovico stepene sladke smetane.
Drugi polovici smetane dodamo narezane jagode in premešamo.
Rezino sestavljamo v enakem pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Na dno pekača položimo temen biskvit in ga prelijemo s prelivom za sočnost.
Biskvit premažemo z borovničevim nadevom.
Čez borovničev nadev premažemo jagodni nadev.
Čez oba nadeva pokrijemo rumen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado. Primešamo sladko smetano in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek preliv.
Preliv prelijemo čez rumen biskvit in ga na tanko razmažemo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami.
Sladico postavimo vsaj za 3 ure v hladilnik, nato razrežemo in postrežemo.
Namig: namesto borovnic in jagod lahko uporabimo tudi drugo priljubljeno sadje.
Sestavine
Postopek
Sladkorju primešamo vanilijev sladkor dodamo jajca in penasto zmešamo. Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut, odvisno od tipa pečice. Enak postopek ponovimo za temen biskvit. Oba pečena biskvita ohladimo.
Sladki smetani dodamo krem fix in jo stepemo. 5 jedilnih žlic odvzamemo za preliv. Oprane borovnice zmešamo s polovico stepene sladke smetane.
Drugi polovici smetane dodamo narezane jagode in premešamo.
Rezino sestavljamo v enakem pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Na dno pekača položimo temen biskvit in ga prelijemo s prelivom za sočnost.
Biskvit premažemo z borovničevim nadevom.
Čez borovničev nadev premažemo jagodni nadev.
Čez oba nadeva pokrijemo rumen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado. Primešamo sladko smetano in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek preliv.
Preliv prelijemo čez rumen biskvit in ga na tanko razmažemo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami.
Sladico postavimo vsaj za 3 ure v hladilnik, nato razrežemo in postrežemo.
Namig: namesto borovnic in jagod lahko uporabimo tudi drugo priljubljeno sadje.