
Sestavine
za 2 osebi
300 g belega piščančjega mesa
1 velik šopek špargljev
1 mala glava čebule
1 jedilna žlica ocvrte čebule
1 vejica svežega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
1 jedilna žlica olivnega olja
Riž
150 g riža
Priloga
zelena solata
Postopek
1
Špargljem odstranimo trši del in jih razrežemo na 2 cm dolge kose. V ponev dodamo maščobo in sesekljano čebulo. Pražimo ob mešanju 5 minut.
2
Dodamo na kocke narezano belo piščančje meso, ocvrto čebulo ter zalijemo z mesno jušno osnovo.
3
Premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu in dušimo 10 minut.
4
Sesekljamo liste luštreka.
5
Dodamo k omaki.
6
Premešamo in dušimo še 5 minut. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo riž.
Priprava riža
7
V lonec dolijemo mesno jušno osnovo in dodamo riž. Pokrijemo in pustimo na zelo nizkem ognju, da se riž skuha.
8
Pripravljen riž dodamo k omaki.
9
Premešamo in posujemo s sesekljanim drobnjakom.
10
Postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
300 g belega piščančjega mesa
1 velik šopek špargljev
1 mala glava čebule
1 jedilna žlica ocvrte čebule
1 vejica svežega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
1 jedilna žlica olivnega olja
Riž
150 g riža
Priloga
zelena solata