
Sestavine
za 4 osebe
400 g ješprenja
400 g prekajenega mesa
250 g fižola
4 lovorjeve liste
4 jedilne žlice ocvrte čebule
3 srednje debele krompirje
3 korenčke
1 čajna žlička mletega popra
1 čajna žlička mletega česna
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
Ješprenj in fižol vsakega posebej namočimo in pustimo v vodi čez noč.
Naslednji dan ješprenj in fižol precedimo. V lonec dolijemo jušno osnovo ali vodo in kuhamo 35 minut.
2
Meso in krompir narežemo na kocke. Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo k ješprenju in fižolu. Dodamo sol in poper, lovorjeve liste, suho začimbno mešanico, ocvrto čebulo ter vse ostale začimbe.
3
Kuhamo ca. 45 minut. Postrežemo s kosom domačega kruha z bučnimi semeni.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
400 g ješprenja
400 g prekajenega mesa
250 g fižola
4 lovorjeve liste
4 jedilne žlice ocvrte čebule
3 srednje debele krompirje
3 korenčke
1 čajna žlička mletega popra
1 čajna žlička mletega česna
sol po okusu
poper po okusu