Regratovi srčki s čokolado

Deli objavo:

Regratovi srčki s čokolado
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 2 min

Sestavine

za ca. 12 velikih srčkov
 250 g zmehčanega masla
 200 g gladke moke T500
 210 g ostre moke T400
 130 g sladkorja
 25 g regratovih cvetov - osmukanih
 2 vanilijeva sladkorja
 2 jajci enakih velikosti (M)
 2 pomaranči - samo lupina
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
 150 ml malinove marmelade
Preliv in posip
 50 jedilne čokolade
 1 jedilni žlici olja
 posmukane regratove cvetove
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.

20220428 164453

2

Premešamo in dodamo maslo.

20220428 164521

3

Premešamo in dodamo osmukane regratove cvetove.

20220428 164557

4

Ponovno premešamo in dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in sol.

20220428 164638

5

Z mešalnikom grobo zmešamo.

20220428 164832

6

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.

20220428 165609

7

Delovno pvršino posujemo z ostro moko in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z velikim modelom v obliki srca. Predhodno model pomočimo v moko.

20220428 165910

8

Odlagamo na pekač s silikonsko folijo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220428 170514

9

Pečene ohladimo na pekaču .

20220428 174150

10

Piškote sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

20220428 174713

Preliv
11

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici in ji nato dolijem olje. Premešamo, da dobimo svilnato zmes.

8 preliv

12

S prelivom okrasimo piškote in posujemo s osmukanimi regratovimi cvetovi.

20220428 180558

Sestavine

za ca. 12 velikih srčkov
 250 g zmehčanega masla
 200 g gladke moke T500
 210 g ostre moke T400
 130 g sladkorja
 25 g regratovih cvetov - osmukanih
 2 vanilijeva sladkorja
 2 jajci enakih velikosti (M)
 2 pomaranči - samo lupina
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
 150 ml malinove marmelade
Preliv in posip
 50 jedilne čokolade
 1 jedilni žlici olja
 posmukane regratove cvetove
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor, vanilijev sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo naribano pomarančno lupino.

20220428 164453

2

Premešamo in dodamo maslo.

20220428 164521

3

Premešamo in dodamo osmukane regratove cvetove.

20220428 164557

4

Ponovno premešamo in dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in sol.

20220428 164638

5

Z mešalnikom grobo zmešamo.

20220428 164832

6

Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.

20220428 165609

7

Delovno pvršino posujemo z ostro moko in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z velikim modelom v obliki srca. Predhodno model pomočimo v moko.

20220428 165910

8

Odlagamo na pekač s silikonsko folijo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220428 170514

9

Pečene ohladimo na pekaču .

20220428 174150

10

Piškote sestavimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

20220428 174713

Preliv
11

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici in ji nato dolijem olje. Premešamo, da dobimo svilnato zmes.

8 preliv

12

S prelivom okrasimo piškote in posujemo s osmukanimi regratovimi cvetovi.

20220428 180558

Regratovi srčki s čokolado

Deli objavo: