
Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo malo mleka Premešamo ter pustimo, da kvas vzhaja ca. 10 minut.
Posebej zmešamo jajce s sladkorjem, ki smo mu primešali vanilijev sladkor ter dodamo stopljeno maslo, Dolijemo k moki s kvasom, premešamo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut, da se podvoji.
Testo pregnetemo na delovni površini in ga razdelimo na šest delov (po trije deli za eno potico/pekač). Pustimo, da testo ponovno vzhaja na delovni površini ca. 30 minut.
Sestavine za orehov in makov nadev zmešamo v gladko zmes. Če so nadevi presuhi, dodamo segreto sladko smetano. Za sadni nadev uporabimo poljubni sadni džem.
Na pomokani površini na tanko razvaljamo en del testa in ga premažemo s polovico orehovega nadeva.
Nato razvaljamo drugi del testa in premažemo s polovico makovega nadeva.
Nazadnje razvaljamo še tretji del testa in ga premažemo s polovico sadnega nadeva.
Posamezne sloje testa z nadevi naložimo enega na drugega, previdno zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom in posuli z drobtinami. Uporabimo keramični pekač, lahko tudi pekač za šarkelj, pekač za kruh ali pekač srnin hrbet. Prepikamo in premažemo z rumenjakom, ter pustimo vzhajati v pekaču ca. 30 minut.
Enak postopek ponovimo še za drugi pekač oz. potico, kjer uporabimo druge polovice nadevov.
Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo malo mleka Premešamo ter pustimo, da kvas vzhaja ca. 10 minut.
Posebej zmešamo jajce s sladkorjem, ki smo mu primešali vanilijev sladkor ter dodamo stopljeno maslo, Dolijemo k moki s kvasom, premešamo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut, da se podvoji.
Testo pregnetemo na delovni površini in ga razdelimo na šest delov (po trije deli za eno potico/pekač). Pustimo, da testo ponovno vzhaja na delovni površini ca. 30 minut.
Sestavine za orehov in makov nadev zmešamo v gladko zmes. Če so nadevi presuhi, dodamo segreto sladko smetano. Za sadni nadev uporabimo poljubni sadni džem.
Na pomokani površini na tanko razvaljamo en del testa in ga premažemo s polovico orehovega nadeva.
Nato razvaljamo drugi del testa in premažemo s polovico makovega nadeva.
Nazadnje razvaljamo še tretji del testa in ga premažemo s polovico sadnega nadeva.
Posamezne sloje testa z nadevi naložimo enega na drugega, previdno zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom in posuli z drobtinami. Uporabimo keramični pekač, lahko tudi pekač za šarkelj, pekač za kruh ali pekač srnin hrbet. Prepikamo in premažemo z rumenjakom, ter pustimo vzhajati v pekaču ca. 30 minut.
Enak postopek ponovimo še za drugi pekač oz. potico, kjer uporabimo druge polovice nadevov.
Odličen recept, dolgo sem ga iskala. Hvala!
Tudi vam hvala 🙂
Hvala za povratno informacijo. Me veseli 🙂