
Sestavine
Postopek
Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.
Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom in toplega prilijemo h kvasu Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano, lupino in sladkor v prahu.
Zmešamo v gladek nadev.
Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tesno zvijemo.
Razrežemo na male potičke.
Odlagamo na peki papir in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Namig:
Potičk ni potrebno vzhajati.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.
Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom in toplega prilijemo h kvasu Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano, lupino in sladkor v prahu.
Zmešamo v gladek nadev.
Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tesno zvijemo.
Razrežemo na male potičke.
Odlagamo na peki papir in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Namig:
Potičk ni potrebno vzhajati.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.