Potičke z mandlji

Deli objavo:
  • 317
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    317
    Delitev

Poticke z mandlji2

Količina2 Porciji
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 500 g namenske moke za potico
 180 ml mleka
 80 g sladkorja v prahu
 70 g masla - stopljeno
 2 jajci
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 g mletih mandeljnov
 100 g mletega sladkorja
 4 jedilne žlice kisle smetane - lahko stepeno sladko smetano
 1 jajce
 1 limona - lupina

Postopek

1

Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.

1 moka sol kvas

2

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom. Segrejemo do mlačnega in prilijemo h kvasu ter malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.

2 mleko sladkor vanili

3

Dodamo jajca in maslo ter zmešamo.

4 zmesamo

4

Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

5

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

6 razdelimo dve polovici

Nadev
6

Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano in sladkor v prahu.

7 mandlji jace sladkor lupina kisla smetana

7

Zmešamo v gladek nadev.

8 zmesamo gladek nadev

8

Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tetno zvijemo.

10 namazemo zavijemo

9

Rrazrežemo na male potičke.

11 razrezemo

10

Odlagamo na peki papir in jih premažemo z rumenjakom. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.

12 pekac peki namazemo vzhajamo

11

Pečemo na 200 stopinjah ca. 30 minut, odvisno od pečice. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.

pecene poticke

Sestavine

Testo
 500 g namenske moke za potico
 180 ml mleka
 80 g sladkorja v prahu
 70 g masla - stopljeno
 2 jajci
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 g mletih mandeljnov
 100 g mletega sladkorja
 4 jedilne žlice kisle smetane - lahko stepeno sladko smetano
 1 jajce
 1 limona - lupina

Postopek

1

Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.

1 moka sol kvas

2

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom. Segrejemo do mlačnega in prilijemo h kvasu ter malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.

2 mleko sladkor vanili

3

Dodamo jajca in maslo ter zmešamo.

4 zmesamo

4

Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

5

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

6 razdelimo dve polovici

Nadev
6

Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano in sladkor v prahu.

7 mandlji jace sladkor lupina kisla smetana

7

Zmešamo v gladek nadev.

8 zmesamo gladek nadev

8

Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tetno zvijemo.

10 namazemo zavijemo

9

Rrazrežemo na male potičke.

11 razrezemo

10

Odlagamo na peki papir in jih premažemo z rumenjakom. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.

12 pekac peki namazemo vzhajamo

11

Pečemo na 200 stopinjah ca. 30 minut, odvisno od pečice. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.

pecene poticke

Potičke z mandlji

Deli objavo:
  • 317
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    317
    Delitev