
Sestavine
Postopek
Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.
Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom. Segrejemo do mlačnega in prilijemo h kvasu ter malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo jajca in maslo ter zmešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano in sladkor v prahu.
Zmešamo v gladek nadev.
Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tetno zvijemo.
Rrazrežemo na male potičke.
Odlagamo na peki papir in jih premažemo z rumenjakom. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Pečemo na 200 stopinjah ca. 30 minut, odvisno od pečice. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.
Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom. Segrejemo do mlačnega in prilijemo h kvasu ter malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo jajca in maslo ter zmešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano in sladkor v prahu.
Zmešamo v gladek nadev.
Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tetno zvijemo.
Rrazrežemo na male potičke.
Odlagamo na peki papir in jih premažemo z rumenjakom. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Pečemo na 200 stopinjah ca. 30 minut, odvisno od pečice. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.