0

Potičke z mandlji

Deli recept:

Poticke z mandlji2
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas3 h 21 min

Sestavine

 500 g namenske moke za potico
 180 ml mleka
 80 g sladkorja v prahu
 70 g stopljenega masla
 2 jajci enakih velikosti
 1 kocka svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 ščep soli
Nadev
 500 g mletih mandeljnov
 100 g mletega sladkorja
 4 jedilne žlice kisle smetane - lahko stepeno sladko smetano
 1 jajce
 1 limona - lupina
Premaz in posip
 1 jajce
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.

1 moka sol kvas

2

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom in toplega prilijemo h kvasu Pustimo vzhajati 15 minut.

2 mleko sladkor vanili

3

Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.

4 zmesamo

4

Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

5

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

6 razdelimo dve polovici

Priprava nadeva
6

Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano, lupino in sladkor v prahu.

7 mandlji jace sladkor lupina kisla smetana

7

Zmešamo v gladek nadev.

8 zmesamo gladek nadev

8

Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tesno zvijemo.

10 namazemo zavijemo

9

Razrežemo na male potičke.

11 razrezemo

10

Odlagamo na peki papir in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.

Namig:
Potičk ni potrebno vzhajati.

12 pekac peki namazemo vzhajamo

11

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.

pecene poticke

Sestavine

 500 g namenske moke za potico
 180 ml mleka
 80 g sladkorja v prahu
 70 g stopljenega masla
 2 jajci enakih velikosti
 1 kocka svežega kvasa
 1 vanilijev sladkor
 1 ščep soli
Nadev
 500 g mletih mandeljnov
 100 g mletega sladkorja
 4 jedilne žlice kisle smetane - lahko stepeno sladko smetano
 1 jajce
 1 limona - lupina
Premaz in posip
 1 jajce
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko zmešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas.

1 moka sol kvas

2

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z mlekom in toplega prilijemo h kvasu Pustimo vzhajati 15 minut.

2 mleko sladkor vanili

3

Dodamo vse ostale sestavine in premešamo.

4 zmesamo

4

Zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo pomokamo in pustimo vzhajati na delovni površini 40 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

5

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

6 razdelimo dve polovici

Priprava nadeva
6

Mletim mandljem dodamo jajca, kislo smetano, lupino in sladkor v prahu.

7 mandlji jace sladkor lupina kisla smetana

7

Zmešamo v gladek nadev.

8 zmesamo gladek nadev

8

Prvo polovico testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Tesno zvijemo.

10 namazemo zavijemo

9

Razrežemo na male potičke.

11 razrezemo

10

Odlagamo na peki papir in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa.

Namig:
Potičk ni potrebno vzhajati.

12 pekac peki namazemo vzhajamo

11

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene so, ko dobi skorja lepo zlatorjavo barvo. Ohlajene posujemo s sladkorjem v prahu.

pecene poticke

Potičke z mandlji

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO