Praznični piškoti

Deli objavo:

Praznicni piskoti
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave40 minSkupni čas2 h

Sestavine

ca. 40 piškotov
 300 g gladke moke T500
 200 g ostre moke T400
 200 g sladkorja v prahu
 250 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Nadev in preliv
 100 g mešane marmelade
 50 g jedilne čokolade
 50 g masla
 1 čajna žlička ruma
 1 čajna žlička olja
Ostalo
 mleta pistacija za posip
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

V robotu zmešamo jajca, sladkor, maslo in vanilijev ekstrakt. Dodamo moko in grobo zmešamo.

1

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.

2

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 3 do 4 mm.

Namig:
v kolikor je testo premehko dodamo več moke, ker vsako maslo ni enake kvalitete.

3

4

Odlagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/ in vsakega drugega izrežemo z manjšim modelom.

4

5

Namig: Ostanku testa dodamo del svežega testa in ponovno pregnetemo. Če bomo uporabljali ta korak, bodo piškoti do konca ostali enake velikosti in enake kvalitete.

20211219 094724

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici.

5

7

Pečene piškote ohladimo na pekaču.

6

8

Piškote pustimo v pekaču, da se vsi popolnoma ohladijo.

7

9

Pripravimo si poljubni nadev in jih sestavimo.

8

Okrasitev
10

Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom. Premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes.

8 preliv

11

Napolnimo vrečko in piškote okrasimo. Čez posujemo mlete pistacije.

20211219 141108

12

Postrežemo ob čaju ali kavici. Hranimo jih v tesno zaprti kovinski škatli.

20211220 094526 – kopija

Sestavine

ca. 40 piškotov
 300 g gladke moke T500
 200 g ostre moke T400
 200 g sladkorja v prahu
 250 g zmehčanega masla
 2 jajci
 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Nadev in preliv
 100 g mešane marmelade
 50 g jedilne čokolade
 50 g masla
 1 čajna žlička ruma
 1 čajna žlička olja
Ostalo
 mleta pistacija za posip
 sladkor v prahu za posip
Pripomočki

Postopek

1

V robotu zmešamo jajca, sladkor, maslo in vanilijev ekstrakt. Dodamo moko in grobo zmešamo.

1

2

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.

2

3

Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 3 do 4 mm.

Namig:
v kolikor je testo premehko dodamo več moke, ker vsako maslo ni enake kvalitete.

3

4

Odlagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/ in vsakega drugega izrežemo z manjšim modelom.

4

5

Namig: Ostanku testa dodamo del svežega testa in ponovno pregnetemo. Če bomo uporabljali ta korak, bodo piškoti do konca ostali enake velikosti in enake kvalitete.

20211219 094724

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici.

5

7

Pečene piškote ohladimo na pekaču.

6

8

Piškote pustimo v pekaču, da se vsi popolnoma ohladijo.

7

9

Pripravimo si poljubni nadev in jih sestavimo.

8

Okrasitev
10

Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom. Premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes.

8 preliv

11

Napolnimo vrečko in piškote okrasimo. Čez posujemo mlete pistacije.

20211219 141108

12

Postrežemo ob čaju ali kavici. Hranimo jih v tesno zaprti kovinski škatli.

20211220 094526 – kopija

Praznični piškoti

Deli objavo: