
Sestavine
Postopek
V robotu zmešamo jajca, sladkor, maslo in vanilijev ekstrakt. Dodamo moko in grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 3 do 4 mm.
Namig:
v kolikor je testo premehko dodamo več moke, ker vsako maslo ni enake kvalitete.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/ in vsakega drugega izrežemo z manjšim modelom.
Namig: Ostanku testa dodamo del svežega testa in ponovno pregnetemo. Če bomo uporabljali ta korak, bodo piškoti do konca ostali enake velikosti in enake kvalitete.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Piškote pustimo v pekaču, da se vsi popolnoma ohladijo.
Pripravimo si poljubni nadev in jih sestavimo.
Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom. Premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes.
Napolnimo vrečko in piškote okrasimo. Čez posujemo mlete pistacije.
Postrežemo ob čaju ali kavici. Hranimo jih v tesno zaprti kovinski škatli.
Sestavine
Postopek
V robotu zmešamo jajca, sladkor, maslo in vanilijev ekstrakt. Dodamo moko in grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa na debelino 3 do 4 mm.
Namig:
v kolikor je testo premehko dodamo več moke, ker vsako maslo ni enake kvalitete.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo https://stefkinedobrote.si/izdelek/silikonska-podloga-za-peko/ in vsakega drugega izrežemo z manjšim modelom.
Namig: Ostanku testa dodamo del svežega testa in ponovno pregnetemo. Če bomo uporabljali ta korak, bodo piškoti do konca ostali enake velikosti in enake kvalitete.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 10 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Piškote pustimo v pekaču, da se vsi popolnoma ohladijo.
Pripravimo si poljubni nadev in jih sestavimo.
Nad paro stopimo jedilno čokolado z maslom. Premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes.
Napolnimo vrečko in piškote okrasimo. Čez posujemo mlete pistacije.
Postrežemo ob čaju ali kavici. Hranimo jih v tesno zaprti kovinski škatli.