Sestavine
Postopek
Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in dodamo moko s pecilnim praškom. Spečemo dva rumena in en temen biskvit ter jih ohladimo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca.
15 minut, oziroma odvisno od pečice.
Na sredino moke prilijemo mleko v katerem smo raztopili kvas s sladkorjem, dodamo rum, jajca in olivno olje. Če je testo presuho, dodamo še malo mleka. Zgnetemo v gladko testo. Testo naj vzhaja 40 minut.
Orehov nadev: I. Mlete orehe, sladkor, cimet in rum zmešamo. Dodamo kislo smetano in zmešamo v gladek nadev. Orehov nadev razdelimo na dve polovici. Skutin nadev: Skuto in ostale sestavine zmešamo v gladko zmes. Razdelimo na polovico.
Testo razdelimo na polovico in prvo polovico obložimo pekač. Čez testo premažemo polovico orehovega nadeva.
Dodamo rumen biskvit in ga premažemo s polovico skutinega nadeva.
Nato dodamo temen biskvit in nanj premažemo drugo polovico skutinega nadeva.
Ponovno dodamo rumen biskvit in ga premažemo z drugo polovico orehovega nadeva.
Razvaljamo drugo polovico testa in pokrijemo biskvite z nadevi. Robove potlačimo v rob pekača. Pripravljeno potico prepikamo in premažemo z rumenjakom.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatojave barve. Ohladimo.
Namig: Pečeno potico režemo ohlajeno. Biskvita ni potrebno namakati. Najbolje je, da se čez noč ohladi - s tem se biskviti prepojijo z nadevi in je potica dovolj sočna. Potico razrežemo na kose in jo hranimo v hladilniku, saj se lahko zaradi skutinega nadeva na sobni temperaturi skisa.
Sestavine
Postopek
Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in dodamo moko s pecilnim praškom. Spečemo dva rumena in en temen biskvit ter jih ohladimo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca.
15 minut, oziroma odvisno od pečice.
Na sredino moke prilijemo mleko v katerem smo raztopili kvas s sladkorjem, dodamo rum, jajca in olivno olje. Če je testo presuho, dodamo še malo mleka. Zgnetemo v gladko testo. Testo naj vzhaja 40 minut.
Orehov nadev: I. Mlete orehe, sladkor, cimet in rum zmešamo. Dodamo kislo smetano in zmešamo v gladek nadev. Orehov nadev razdelimo na dve polovici. Skutin nadev: Skuto in ostale sestavine zmešamo v gladko zmes. Razdelimo na polovico.
Testo razdelimo na polovico in prvo polovico obložimo pekač. Čez testo premažemo polovico orehovega nadeva.
Dodamo rumen biskvit in ga premažemo s polovico skutinega nadeva.
Nato dodamo temen biskvit in nanj premažemo drugo polovico skutinega nadeva.
Ponovno dodamo rumen biskvit in ga premažemo z drugo polovico orehovega nadeva.
Razvaljamo drugo polovico testa in pokrijemo biskvite z nadevi. Robove potlačimo v rob pekača. Pripravljeno potico prepikamo in premažemo z rumenjakom.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatojave barve. Ohladimo.
Namig: Pečeno potico režemo ohlajeno. Biskvita ni potrebno namakati. Najbolje je, da se čez noč ohladi - s tem se biskviti prepojijo z nadevi in je potica dovolj sočna. Potico razrežemo na kose in jo hranimo v hladilniku, saj se lahko zaradi skutinega nadeva na sobni temperaturi skisa.