Breskvice z orehi

Deli objavo:
  • 117
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    117
    Delitev

breskvice
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 h 30 minSkupen čas4 h

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 300 g masla sobne temperature
 200 g sladkorja v prahu
 2 jajci
 ½ zavitka pecilnega praška
Nadev
 sredica izdolbenih breskvic
 100 g mletih orehov
 4 jedilne žlice ruma
 4 jedilne žlice marelične marmelade
Barva
 sok rdeče pese

Postopek

1

Sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo maslo in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Zgnetemo testo in ga zavijemo v živilsko folijo in damo počivat, najbolje čez noč v hladilnik.

2

Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga pregnetemo in delamo kroglice v velikosti orehov. Polagamo na pekač ne preveč skupaj, da se ne sprimejo. Pekač obložimo s peki papirjem. Pečemo na 170 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Med pečenjem kontrolirajte barvo kupčkov.

3

Kupčke hladimo in jim izdolbemo sredico. Sredico hranimo za naslednji korak. Vdolbine kupčkov narahlo napolnimo z nadevom (z žlico). Nadev zmešamo iz sestavin za nadev.

4

Iz napolnjenih polovičk sestavimo "breskev" ter obe strani namočimo v barvo. Uporabimo sok rdeče pese, malinovec ali aromo v stekleničkah. Breskve povaljamo v kristalni sladkor.

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 300 g masla sobne temperature
 200 g sladkorja v prahu
 2 jajci
 ½ zavitka pecilnega praška
Nadev
 sredica izdolbenih breskvic
 100 g mletih orehov
 4 jedilne žlice ruma
 4 jedilne žlice marelične marmelade
Barva
 sok rdeče pese

Postopek

1

Sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo maslo in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Zgnetemo testo in ga zavijemo v živilsko folijo in damo počivat, najbolje čez noč v hladilnik.

2

Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga pregnetemo in delamo kroglice v velikosti orehov. Polagamo na pekač ne preveč skupaj, da se ne sprimejo. Pekač obložimo s peki papirjem. Pečemo na 170 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Med pečenjem kontrolirajte barvo kupčkov.

3

Kupčke hladimo in jim izdolbemo sredico. Sredico hranimo za naslednji korak. Vdolbine kupčkov narahlo napolnimo z nadevom (z žlico). Nadev zmešamo iz sestavin za nadev.

4

Iz napolnjenih polovičk sestavimo "breskev" ter obe strani namočimo v barvo. Uporabimo sok rdeče pese, malinovec ali aromo v stekleničkah. Breskve povaljamo v kristalni sladkor.

Breskvice z orehi

Deli objavo:
  • 117
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    117
    Delitev

Komentarji

Comments are closed.

error: Content is protected !!