0

Pomladna omleta

Pomladna omleta4
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas45 min

Sestavine

za 4 osebe
 200 g posebne salame ali šunke
 100 g ocvirkove masti
 8 jajc
 1 mali kozarec vloženih šampinjonov
 10 večjih regratovih cvetov
 5 vejic peteršilja - list
 5 mladih čebulic z zelenjem
 3 vejice luštreka - list
 1 rdeča paprika
 1 rumena paprika
 1 zelena paprika
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 večji šopek drobnjaka
 1 mladi česen z zelenjem
 1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
 1 čajna žlička soli - po potrebi več
 1 čajna žlička popra - po potrebi več
 nekaj listov špinače

Postopek

1

Vso zelenjavo sesekljamo. Salamo narežemo na kocke. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela. Šampinjone narežemo na rezine.

2 seseklamo narezemo

2

V ponev dodamo ocvirkovo mast in jo razpustimo. Dodamo ocvrto čebulo in premešamo.

1 ocvirki cebula

3

Dodamo vso sesekljano zelenjavo, šampinjone in salamo. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela in jih potrosimo po vrhu. Premešamo in porazdelimo po celem pekaču.

3 dodamo zelenjavo

4

Pečico predhodno segrejemo na 160 stopinj in pečemo 20 minut. Dodamo liste špinače in pečemo dodatnih 5 minut.

5 dodamo liste spinace

5

Razžvrkljamo jajca. Dodamo sol in poper in premešamo. Prelijemo čez pripravljeno zmes. Pečemo še 8 minut. Peko prilagodimo pečici. Ko jajčka zakrknejo, je omleta pečena.

6 prilijemo jajca

6

Pečico izklopimo in pečeno pustimo 5 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.

7 specemo

7

K omleti postrežemo skledo domače zelene solate.

solata2

Sestavine

za 4 osebe
 200 g posebne salame ali šunke
 100 g ocvirkove masti
 8 jajc
 1 mali kozarec vloženih šampinjonov
 10 večjih regratovih cvetov
 5 vejic peteršilja - list
 5 mladih čebulic z zelenjem
 3 vejice luštreka - list
 1 rdeča paprika
 1 rumena paprika
 1 zelena paprika
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 večji šopek drobnjaka
 1 mladi česen z zelenjem
 1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
 1 čajna žlička soli - po potrebi več
 1 čajna žlička popra - po potrebi več
 nekaj listov špinače

Postopek

1

Vso zelenjavo sesekljamo. Salamo narežemo na kocke. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela. Šampinjone narežemo na rezine.

2 seseklamo narezemo

2

V ponev dodamo ocvirkovo mast in jo razpustimo. Dodamo ocvrto čebulo in premešamo.

1 ocvirki cebula

3

Dodamo vso sesekljano zelenjavo, šampinjone in salamo. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela in jih potrosimo po vrhu. Premešamo in porazdelimo po celem pekaču.

3 dodamo zelenjavo

4

Pečico predhodno segrejemo na 160 stopinj in pečemo 20 minut. Dodamo liste špinače in pečemo dodatnih 5 minut.

5 dodamo liste spinace

5

Razžvrkljamo jajca. Dodamo sol in poper in premešamo. Prelijemo čez pripravljeno zmes. Pečemo še 8 minut. Peko prilagodimo pečici. Ko jajčka zakrknejo, je omleta pečena.

6 prilijemo jajca

6

Pečico izklopimo in pečeno pustimo 5 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.

7 specemo

7

K omleti postrežemo skledo domače zelene solate.

solata2

Notes

Pomladna omleta
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.