Pomladna omleta

Deli objavo:

Pomladna omleta4
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupen čas45 min

Sestavine

za 4 osebe
 200 g posebne salame ali šunke
 100 g ocvirkove masti
 8 jajc
 1 mali kozarec vloženih šampinjonov
 10 večjih regratovih cvetov
 5 vejic peteršilja - list
 5 mladih čebulic z zelenjem
 3 vejice luštreka - list
 1 rdeča paprika
 1 rumena paprika
 1 zelena paprika
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 večji šop drobnjaka
 1 mladi česen z zelenjem
 1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
 1 čajna žlička soli - po potrebi več
 1 čajna žlička popra - po potrebi več
 nekaj listov špinače

Postopek

1

Vso zelenjavo sesekljamo. Salamo narežemo na kocke. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela. Šampinjone narežemo na rezine.

2 seseklamo narezemo

2

V ponvi prepražimo praženo čebulo in ocvirkovo mast.

1 ocvirki cebula

3

Dodamo vso sesekljano zelenjavo, šampinjone in salamo. Pečemo v pečici 20 minut.

3 dodamo zelenjavo

4

Dodamo liste špinače in pečemo dodatnih 5 minut.

5 dodamo liste spinace

5

Razžvrkljamo jajca. Dodamo sol in poper in premešamo. Prelijemo čez pripravljeno zmes. Pečemo še 8 minut. Peko prilagodimo pečici. Ko jajčka zakrknejo, je omleta pečena.

6 prilijemo jajca

6

Pečico izklopimo in pečeno pustimo 5 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.

7 specemo

7

K omleti postrežemo skledo domače zelene solate.

solata2

Sestavine

za 4 osebe
 200 g posebne salame ali šunke
 100 g ocvirkove masti
 8 jajc
 1 mali kozarec vloženih šampinjonov
 10 večjih regratovih cvetov
 5 vejic peteršilja - list
 5 mladih čebulic z zelenjem
 3 vejice luštreka - list
 1 rdeča paprika
 1 rumena paprika
 1 zelena paprika
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 večji šop drobnjaka
 1 mladi česen z zelenjem
 1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
 1 čajna žlička soli - po potrebi več
 1 čajna žlička popra - po potrebi več
 nekaj listov špinače

Postopek

1

Vso zelenjavo sesekljamo. Salamo narežemo na kocke. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela. Šampinjone narežemo na rezine.

2 seseklamo narezemo

2

V ponvi prepražimo praženo čebulo in ocvirkovo mast.

1 ocvirki cebula

3

Dodamo vso sesekljano zelenjavo, šampinjone in salamo. Pečemo v pečici 20 minut.

3 dodamo zelenjavo

4

Dodamo liste špinače in pečemo dodatnih 5 minut.

5 dodamo liste spinace

5

Razžvrkljamo jajca. Dodamo sol in poper in premešamo. Prelijemo čez pripravljeno zmes. Pečemo še 8 minut. Peko prilagodimo pečici. Ko jajčka zakrknejo, je omleta pečena.

6 prilijemo jajca

6

Pečico izklopimo in pečeno pustimo 5 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.

7 specemo

7

K omleti postrežemo skledo domače zelene solate.

solata2

Pomladna omleta

Deli objavo: