
Sestavine
za 4 osebe
200 g posebne salame ali šunke
100 g ocvirkove masti
8 jajc
1 mali kozarec vloženih šampinjonov
10 večjih regratovih cvetov
5 vejic peteršilja - list
5 mladih čebulic z zelenjem
3 vejice luštreka - list
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
2 jedilni žlici ocvrte čebule
1 večji šopek drobnjaka
1 mladi česen z zelenjem
1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
1 čajna žlička soli - po potrebi več
1 čajna žlička popra - po potrebi več
nekaj listov špinače
Postopek
1
Vso zelenjavo sesekljamo. Salamo narežemo na kocke. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela. Šampinjone narežemo na rezine.
2
V ponev dodamo ocvirkovo mast in jo razpustimo. Dodamo ocvrto čebulo in premešamo.
3
Dodamo vso sesekljano zelenjavo, šampinjone in salamo. Regratove cvetove ločimo od zelenega dela in jih potrosimo po vrhu. Premešamo in porazdelimo po celem pekaču.
4
5
Razžvrkljamo jajca. Dodamo sol in poper in premešamo. Prelijemo čez pripravljeno zmes. Pečemo še 8 minut. Peko prilagodimo pečici. Ko jajčka zakrknejo, je omleta pečena.
6
Pečico izklopimo in pečeno pustimo 5 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.
7
K omleti postrežemo skledo domače zelene solate.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
200 g posebne salame ali šunke
100 g ocvirkove masti
8 jajc
1 mali kozarec vloženih šampinjonov
10 večjih regratovih cvetov
5 vejic peteršilja - list
5 mladih čebulic z zelenjem
3 vejice luštreka - list
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
2 jedilni žlici ocvrte čebule
1 večji šopek drobnjaka
1 mladi česen z zelenjem
1 šopek bršljanaste grenkuljice - povojček
1 čajna žlička soli - po potrebi več
1 čajna žlička popra - po potrebi več
nekaj listov špinače