Čokoladna torta z jagodami

Deli objavo:
  • 81
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    81
    Delitev

Čokoladna torta z jagodami

Količina1 Porcija
Čas priprave50 minSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca 20 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
Nadev
 300 g svežih jagod
 2 zavitka čokoladne kreme za torte
 1 jedilna žlica sladkorja
Preliv
 1 jedilna žlica ruma
 100 ml vode
Okrasitev
 sveže jagode
 krema od nadeva

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev slakor penasto zmešamo, dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Maso razdelimo na polovico in napolnimo oba pekača, ki smo ju predhodno premazali z maslom. Uporabimo okrogla pekača za torte, premera cca. 25 cm.

2

Pečemo v ventilatorski pečici na 160 stopinj cca. 15 do 20 minut. Pečenje prilagodite pečici. Pečenim biskvitom odstranimo obroč in ju prelijemo z prelivom.

3

Pripravimo čokoladno kremo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Jagode narežemo na kolobarje in jih povaljamo v kristalni sladkor.

4

Prvi biskvit namažimo z kremo in na njo nadevamo jagode. Čez preložimo drugi biskvit. Prelijemo z ostalim prelivom in naložimo ostanek jagod ali drugega sadja. Čez lahko poljubno prelijete žele ali okrasite s smetano. Torto damo na hladno za 2 uri, narežemo na rezine in postrežemo.

Sestavine

Velikost pekača: cca 20 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
Nadev
 300 g svežih jagod
 2 zavitka čokoladne kreme za torte
 1 jedilna žlica sladkorja
Preliv
 1 jedilna žlica ruma
 100 ml vode
Okrasitev
 sveže jagode
 krema od nadeva

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev slakor penasto zmešamo, dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Maso razdelimo na polovico in napolnimo oba pekača, ki smo ju predhodno premazali z maslom. Uporabimo okrogla pekača za torte, premera cca. 25 cm.

2

Pečemo v ventilatorski pečici na 160 stopinj cca. 15 do 20 minut. Pečenje prilagodite pečici. Pečenim biskvitom odstranimo obroč in ju prelijemo z prelivom.

3

Pripravimo čokoladno kremo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Jagode narežemo na kolobarje in jih povaljamo v kristalni sladkor.

4

Prvi biskvit namažimo z kremo in na njo nadevamo jagode. Čez preložimo drugi biskvit. Prelijemo z ostalim prelivom in naložimo ostanek jagod ali drugega sadja. Čez lahko poljubno prelijete žele ali okrasite s smetano. Torto damo na hladno za 2 uri, narežemo na rezine in postrežemo.

Čokoladna torta z jagodami

Deli objavo:
  • 81
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    81
    Delitev