Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Peko prilagodimo pečici.
Namig:
Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.
Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo.
Namig:
Uporabimo nam ljubo sadje. Odličen je nadev iz brusnic in borovnic.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Peko prilagodimo pečici.
Namig:
Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.
Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo.
Namig:
Uporabimo nam ljubo sadje. Odličen je nadev iz brusnic in borovnic.