0

Pohorska omleta z jagodami

Deli recept:

Pohorska omleta z jagodami
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv
 200 ml jagodnega soka ali vode
 1 jedilna žlica sladkorja - če uporabimo vodo
Nadev in posip
 500 g jagod
 500 ml sladke smetane
 1 jedilna žlica čokolade v prahu (posip)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Peko prilagodimo pečici.

Namig:
Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.

3

Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo. 

Namig:
Uporabimo nam ljubo sadje. Odličen je nadev iz brusnic in borovnic.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Preliv
 200 ml jagodnega soka ali vode
 1 jedilna žlica sladkorja - če uporabimo vodo
Nadev in posip
 500 g jagod
 500 ml sladke smetane
 1 jedilna žlica čokolade v prahu (posip)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajmo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj dodamo zmes in posujemo narahlo s čokolado v prahu.

2

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Peko prilagodimo pečici.

Namig:
Biskvit ne sme biti preveč zapečen. Še toplega zavijemo s peki papirjem in ga ohladimo.

3

Hladnega odvijemo in ga premažemo s stepeno smetano. Nanj naložimo narezane jagode, ki smo jim primešali 1 veliko žlico sladkorja. Prepognemo in prelijemo mešanico preliva. Okrasimo, posujemo s čokolado v prahu in damo na hladno za 2 uri. Ohlajeno omleto narežemo na rezine in postrežemo. 

Namig:
Uporabimo nam ljubo sadje. Odličen je nadev iz brusnic in borovnic.

Notes

Pohorska omleta z jagodami

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO