Rezina z orehi in kokosom

Deli objavo:

Rezina z orehi in kokosom
Preračunaj sestavine1 Porcija

Sestavine

Rumen biskvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev prašek
Temni bisvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 jedilna žlica grenkega kakava
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 ml sladke smetane
 500 g kokosove moke
 200 g mletih orehov
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica tuške kave
Čokoladni preliv
 100 g jedilne čokolade
 80 g masla
 50 ml sladke smetane
Preliv za sočnost
 200 ml mareličnega soka
 100 ml vode

Postopek

Rumen biskvit
1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmesamo.

1 jajca sladkor 2

2

Prelijemo v pekač s peki papirjem in ga spečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

2 pekac

Temni biskvit
3

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo kakav in moko s pecilnim praškom. Premešamo.

3 jajca slador moka

4

Prelijemo v pekač s peki papirjem in ga spečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

4 pekac

5

Oba pečena biskvita ohladimo.

5 oba biskvita ohladimo

Priprava nadeva
6

6 orehi sladkor smetana kava

7

7 zmesamo

8

Rumen biskvit navlažimo s polovico preliva za sočnost. Dodamo nadev, ki ga enakomerno razdelimo po biskvitu.

8 navlazimo nadev

9

Nadev enakomerno premažemo.

9 premazemo

10

Čez položimo temen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.

10 pokrijemo temni navlazimo

Priprava čokoladnega preliva
11

Čokolado in maslo stopimo v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

14 svilnata zmes

12

Prilijemo sladko smetano in ponovno premešamo.

12 dodamo sladko smetano

13

Čokoladni preliv enakomerno premažemo po biskvitu in pustimo, da se ohladi in preliv strdi.

13 prelijemo ohladimo

Sestavine

Rumen biskvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev prašek
Temni bisvit
 150 g gladke moke T500
 100 g sladkorja
 5 jajc
 1 jedilna žlica grenkega kakava
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 500 ml sladke smetane
 500 g kokosove moke
 200 g mletih orehov
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 jedilna žlica tuške kave
Čokoladni preliv
 100 g jedilne čokolade
 80 g masla
 50 ml sladke smetane
Preliv za sočnost
 200 ml mareličnega soka
 100 ml vode

Postopek

Rumen biskvit
1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmesamo.

1 jajca sladkor 2

2

Prelijemo v pekač s peki papirjem in ga spečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

2 pekac

Temni biskvit
3

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Primešamo kakav in moko s pecilnim praškom. Premešamo.

3 jajca slador moka

4

Prelijemo v pekač s peki papirjem in ga spečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

4 pekac

5

Oba pečena biskvita ohladimo.

5 oba biskvita ohladimo

Priprava nadeva
6

6 orehi sladkor smetana kava

7

7 zmesamo

8

Rumen biskvit navlažimo s polovico preliva za sočnost. Dodamo nadev, ki ga enakomerno razdelimo po biskvitu.

8 navlazimo nadev

9

Nadev enakomerno premažemo.

9 premazemo

10

Čez položimo temen biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.

10 pokrijemo temni navlazimo

Priprava čokoladnega preliva
11

Čokolado in maslo stopimo v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

14 svilnata zmes

12

Prilijemo sladko smetano in ponovno premešamo.

12 dodamo sladko smetano

13

Čokoladni preliv enakomerno premažemo po biskvitu in pustimo, da se ohladi in preliv strdi.

13 prelijemo ohladimo

Rezina z orehi in kokosom

Deli objavo: