
Sestavine
Postopek
Temen biskvit: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, grenki kakav, premešamo ter prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut. Pečenje prilagodimo svoji pečici.
Svetel biskvit: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, čokoladne lističe, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Čez posujemo čokoladne lističe.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut. Pečenje prilagodimo svoji pečici.
Pečena biskvita ohladimo. Medtem nadaljujemo s pripravo nadeva.
Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix. Odvzamemo 5 jedilnih žlic stepene sladke smetane. K ostali stepeni sladki smetani dodamo mak in orehe.
Zmes premešamo in dodamo kandirano sadje. Temeljito premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
V pekač položimo temen biskvit in ga prelijemo s polovico preliva za sočnost. Premažemo s pripravljenim nadevom.
Čez nadev položimo svetel biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.
Premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s čokoladnimi lističi, okrasimo z malinami ali drugim sadjem in prelijemo s sladkim grehom. Rezino damo vsaj za 1 uro v hladilnik.
Ko je ohlajena, odstranimo obroč pekača, razrežemo in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Temen biskvit: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, grenki kakav, premešamo ter prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut. Pečenje prilagodimo svoji pečici.
Svetel biskvit: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom, čokoladne lističe, premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Čez posujemo čokoladne lističe.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj ca. 15 minut. Pečenje prilagodimo svoji pečici.
Pečena biskvita ohladimo. Medtem nadaljujemo s pripravo nadeva.
Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali krem fix. Odvzamemo 5 jedilnih žlic stepene sladke smetane. K ostali stepeni sladki smetani dodamo mak in orehe.
Zmes premešamo in dodamo kandirano sadje. Temeljito premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
V pekač položimo temen biskvit in ga prelijemo s polovico preliva za sočnost. Premažemo s pripravljenim nadevom.
Čez nadev položimo svetel biskvit in ga prelijemo z drugo polovico preliva za sočnost.
Premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s čokoladnimi lističi, okrasimo z malinami ali drugim sadjem in prelijemo s sladkim grehom. Rezino damo vsaj za 1 uro v hladilnik.
Ko je ohlajena, odstranimo obroč pekača, razrežemo in postrežemo.