0

Piškoti za abrahama

Deli recept:

Piskoti za abrahama (2)
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

ca. 25 velikih piškotov
Svetlo testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g kristalnega sladkorja
 2 jajci (velikost M)
 20 g vanilijevega sladkorja
 1 ščep sode bikarbone
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina (srednje velikosti)
Temno testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g kristalnega sladkorja
 2 jajci (velikost M)
 20 g vanilijevega sladkorja
 2 jedilni žlici temnega kakava
 1 ščep sode bikarbone
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina
Posip
 sladkor v prahu za posip piškotov
 ostra moka za posip podloge za testo
Pripomočki
 2 modela za piškote (številke)
 lesena palčka za odtis luknjic

Postopek

Priprava svetlega testa
1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.

20250125 141345

2

Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.

20250125 141506

3

Dodamo moko s sodo bikarbono in soljo.

20250125 141612

4

Z mešalnikom grobo zmešamo.

20250125 141702

5

Na delovni površini  zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250125 141959

Priprava temnega testa
6

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.

20250125 141345

7

Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.

20250125 141506

8

Moko in kakav zmešamo. Dodamo, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešamo. Dodamo k zmesi.

20250125 143143

9

Z mešalnikom grobo premešamo.

20250125 143449

10

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250125 143857

Izdelava piškotov
11

Od vsakega testa odrežemo kos testa.

20250125 161541

12

Delovno površino narahlo pomokamo in vsako testo posebej pregnetemo in razvaljamo na debelino 3-4 mm.

20250125 161549

13

Izrezujemo z velikim modelom - najprej  svetlo testo.

20250125 163658

14

Nato izrežemo še temno testo.

20250125 163655

15

Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo in izrežemo s številko.

20250125 164327

16

Izrezane svetle številke dopolnimo v temno testo. Izrezane temne številke dopolnimo v svetlo testo.

Namig: Pred vsakim izrezom s številko model namočimo v ostro moko in nato izrežemo. Tako se nam ne bo testo prijelo na model, ker je testo masleno.

20250125 163615

17

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

20250125 164950

18

Ohlajene piškote posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.

20250125 174519

19

Piškote pripravimo in podarimo ob abrahamu ali drugi okrogli obletnici (zamenjamo številke).

20250126 072248

20

Z njimi razveselimo svoje najbližje in prijatelje.

20250126 072526

Kategorija

Sestavine

ca. 25 velikih piškotov
Svetlo testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g kristalnega sladkorja
 2 jajci (velikost M)
 20 g vanilijevega sladkorja
 1 ščep sode bikarbone
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina (srednje velikosti)
Temno testo
 500 g gladke moke T500
 250 g zmehčanega masla
 150 g kristalnega sladkorja
 2 jajci (velikost M)
 20 g vanilijevega sladkorja
 2 jedilni žlici temnega kakava
 1 ščep sode bikarbone
 1 ščep soli
 1 pomaranča - samo lupina
Posip
 sladkor v prahu za posip piškotov
 ostra moka za posip podloge za testo
Pripomočki
 2 modela za piškote (številke)
 lesena palčka za odtis luknjic

Postopek

Priprava svetlega testa
1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.

20250125 141345

2

Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.

20250125 141506

3

Dodamo moko s sodo bikarbono in soljo.

20250125 141612

4

Z mešalnikom grobo zmešamo.

20250125 141702

5

Na delovni površini  zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250125 141959

Priprava temnega testa
6

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.

20250125 141345

7

Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.

20250125 141506

8

Moko in kakav zmešamo. Dodamo, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešamo. Dodamo k zmesi.

20250125 143143

9

Z mešalnikom grobo premešamo.

20250125 143449

10

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250125 143857

Izdelava piškotov
11

Od vsakega testa odrežemo kos testa.

20250125 161541

12

Delovno površino narahlo pomokamo in vsako testo posebej pregnetemo in razvaljamo na debelino 3-4 mm.

20250125 161549

13

Izrezujemo z velikim modelom - najprej  svetlo testo.

20250125 163658

14

Nato izrežemo še temno testo.

20250125 163655

15

Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo in izrežemo s številko.

20250125 164327

16

Izrezane svetle številke dopolnimo v temno testo. Izrezane temne številke dopolnimo v svetlo testo.

Namig: Pred vsakim izrezom s številko model namočimo v ostro moko in nato izrežemo. Tako se nam ne bo testo prijelo na model, ker je testo masleno.

20250125 163615

17

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.

20250125 164950

18

Ohlajene piškote posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.

20250125 174519

19

Piškote pripravimo in podarimo ob abrahamu ali drugi okrogli obletnici (zamenjamo številke).

20250126 072248

20

Z njimi razveselimo svoje najbližje in prijatelje.

20250126 072526

Notes

Piškoti za abrahama

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO