Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.
Dodamo moko s sodo bikarbono in soljo.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.
Moko in kakav zmešamo. Dodamo, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešamo. Dodamo k zmesi.
Z mešalnikom grobo premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Od vsakega testa odrežemo kos testa.
Delovno površino narahlo pomokamo in vsako testo posebej pregnetemo in razvaljamo na debelino 3-4 mm.
Izrezujemo z velikim modelom - najprej svetlo testo.
Nato izrežemo še temno testo.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo in izrežemo s številko.
Izrezane svetle številke dopolnimo v temno testo. Izrezane temne številke dopolnimo v svetlo testo.
Namig: Pred vsakim izrezom s številko model namočimo v ostro moko in nato izrežemo. Tako se nam ne bo testo prijelo na model, ker je testo masleno.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene piškote posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.
Piškote pripravimo in podarimo ob abrahamu ali drugi okrogli obletnici (zamenjamo številke).
Z njimi razveselimo svoje najbližje in prijatelje.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.
Dodamo moko s sodo bikarbono in soljo.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in pomarančno lupino zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in zmiksamo do gladkega.
Moko in kakav zmešamo. Dodamo, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešamo. Dodamo k zmesi.
Z mešalnikom grobo premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Od vsakega testa odrežemo kos testa.
Delovno površino narahlo pomokamo in vsako testo posebej pregnetemo in razvaljamo na debelino 3-4 mm.
Izrezujemo z velikim modelom - najprej svetlo testo.
Nato izrežemo še temno testo.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo in izrežemo s številko.
Izrezane svetle številke dopolnimo v temno testo. Izrezane temne številke dopolnimo v svetlo testo.
Namig: Pred vsakim izrezom s številko model namočimo v ostro moko in nato izrežemo. Tako se nam ne bo testo prijelo na model, ker je testo masleno.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Ohlajene piškote posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.
Piškote pripravimo in podarimo ob abrahamu ali drugi okrogli obletnici (zamenjamo številke).
Z njimi razveselimo svoje najbližje in prijatelje.