
Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor, jajca in limonino lupino z mešalnikom penasto zmešamo.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Primešamo moko s soljo in pudingom v prahu.
Z mešalnikom grobo premešamo.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko T400 in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Testo ponovno pregnetemo in razdelimo na rezine.
Delovno površino narahlo posujemo z moko T400 in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z največjim modelom rožice.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem in vsaki drugi piškot izrežemo na sredini z najmanjšo rožico v kompletu modelov za piškote.
Pečene ohladimo.
Čokolado nalomimo, dodamo olje in stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Dobiti moramo svilnati izgled stopljene čokolade. Dodamo 1 čajno žličko mletih pistacij.
Namaz iz pistacije vsujemo iz kozarca v kozico in ga segrejemo, da je tekoče strukture.
Pripravimo si grobo mlete pistacije.
Celemu piškotu dodamo 1 čajno žličko namaza in ga pokrijemo s piškotom z izrezano rožico.
Vsak sestavljen piškot pomočimo v stopljeno čokolado, odlagamo na peki papir in posujemo z mletimi pistacijami.
Sestavljene piškote pustimo čez noč, da se čokolada popolnoma strdi. Hranimo v kovinski škatli na hladnem.
Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor, jajca in limonino lupino z mešalnikom penasto zmešamo.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Primešamo moko s soljo in pudingom v prahu.
Z mešalnikom grobo premešamo.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko T400 in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Testo ponovno pregnetemo in razdelimo na rezine.
Delovno površino narahlo posujemo z moko T400 in prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z največjim modelom rožice.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem in vsaki drugi piškot izrežemo na sredini z najmanjšo rožico v kompletu modelov za piškote.
Pečene ohladimo.
Čokolado nalomimo, dodamo olje in stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Dobiti moramo svilnati izgled stopljene čokolade. Dodamo 1 čajno žličko mletih pistacij.
Namaz iz pistacije vsujemo iz kozarca v kozico in ga segrejemo, da je tekoče strukture.
Pripravimo si grobo mlete pistacije.
Celemu piškotu dodamo 1 čajno žličko namaza in ga pokrijemo s piškotom z izrezano rožico.
Vsak sestavljen piškot pomočimo v stopljeno čokolado, odlagamo na peki papir in posujemo z mletimi pistacijami.
Sestavljene piškote pustimo čez noč, da se čokolada popolnoma strdi. Hranimo v kovinski škatli na hladnem.