0

Piroške s šunko in sirom

Deli recept:

Zavitki s sunko in sirom2
Preračunaj sestavine8 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za 8 oseb
 500 g krompirja
 250 g moke T500
 30 g masla
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 8 rezin pizza šunke
 8 rezin sira edamec
Priprava za cvrtje
 100 g krušnih drobtin
 20 g moke
 1 jajce - večje
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja

Postopek

1

Krompir olupimo. Narežemo na rezine, osolimo in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo in ga pretlačimo. Dodamo jajce, maslo in moko. Zgnetemo v gladko testo.

3. Zgnetemo v gladko testo..

2

Na pomokani površini testo razdelimo. Razrežemo na rezine in oblikujemo v obliki malega pravokotnika. Na vsak del testa položimo rezino šunke in rezino sira.

2 dodamo moko jajce zgnetemo razdelimo

3

Zavijemo in oblikujemo. Povaljamo v moko.

3 zavijemo oblikujemo

4

Vsak zavitek in rogljiček povaljamo v razžvrkljana jajca in v krušne drobtine.

4 povaljamo jajca drobtine

5

Ocvremo v vročem olju do zlatorjave skorje. Odlagamo na papirnato servieto, da se olje odcedi. Postrežemo s sezonsko solato.

Odlično poletno kosilo.

6 ocvremo

Ostanek testa
6

Iz ostanka testa oblikujemo rogljičke in jih ocvremo v olju. 

5 ostanek testa oblikujemo rogljičke

Sestavine

za 8 oseb
 500 g krompirja
 250 g moke T500
 30 g masla
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 8 rezin pizza šunke
 8 rezin sira edamec
Priprava za cvrtje
 100 g krušnih drobtin
 20 g moke
 1 jajce - večje
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja

Postopek

1

Krompir olupimo. Narežemo na rezine, osolimo in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo in ga pretlačimo. Dodamo jajce, maslo in moko. Zgnetemo v gladko testo.

3. Zgnetemo v gladko testo..

2

Na pomokani površini testo razdelimo. Razrežemo na rezine in oblikujemo v obliki malega pravokotnika. Na vsak del testa položimo rezino šunke in rezino sira.

2 dodamo moko jajce zgnetemo razdelimo

3

Zavijemo in oblikujemo. Povaljamo v moko.

3 zavijemo oblikujemo

4

Vsak zavitek in rogljiček povaljamo v razžvrkljana jajca in v krušne drobtine.

4 povaljamo jajca drobtine

5

Ocvremo v vročem olju do zlatorjave skorje. Odlagamo na papirnato servieto, da se olje odcedi. Postrežemo s sezonsko solato.

Odlično poletno kosilo.

6 ocvremo

Ostanek testa
6

Iz ostanka testa oblikujemo rogljičke in jih ocvremo v olju. 

5 ostanek testa oblikujemo rogljičke

Notes

Piroške s šunko in sirom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.