
Sestavine
za 2 osebi
500 g kuhanega krompirja
100 g naribanega sira
3 jedilne žlice gladke moke T500
3 jedilne žlice pražene čebule
1 jajce
sol po okusu
poper po okusu
Posip in cvrtje
ostra moka T400 za delovno površino in gnetenje
0,50 l sončničnega olja za cvrtje
Postopek
1
Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo. Odcedimo in še toplega pretlačimo.

2
Dodamo sesekljani peteršilj in nariban sir. Premešamo.

3
Dodamo jajce in praženo čebulo. Premešamo.

4
Dodamo sol in poper po svojem okusu.

5
Delovno površino posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo.

6
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika na debelino 5 cm. Naredimo zareze v širini 5 cm. Lahko razrežemo na manjše palčke.

7
Olje segrejemo in na hitro ocvremo. Ko postanejo palčke hrustljave barve, so ocvrte.

8
Na papirnati brisači jih odcedimo.

9
Postrežemo kot samostojno jed h skledi sveže solate ali ponudimo kot prilogo zrezkom v korenčkovi ali čebulni omaki.

KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
500 g kuhanega krompirja
100 g naribanega sira
3 jedilne žlice gladke moke T500
3 jedilne žlice pražene čebule
1 jajce
sol po okusu
poper po okusu
Posip in cvrtje
ostra moka T400 za delovno površino in gnetenje
0,50 l sončničnega olja za cvrtje








