0

Pasulj

Deli recept:

Pasulj
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave50 min

Sestavine

za 6 oseb
 2 l vode
 1 kg prekajene šunke
 800 g belega fižola (tetovec ali druga sorta)
 300 g sveže čebule
 200 g ocvrte čebule
 3 stroke česna
 2 lovorjeva lista
 sol po okusu
 mleti poper po okusu
 mleti čili po želji
 sesekljani peteršilj (po želji)
 paradižnikova mezga (po želji)
Prežganje
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
 2 jedilni žlici gladke moke T500
 2 čajni žlički sladke rdeče paprike
 50 ml vode

Postopek

1

Fižol dan prej namočimo. Naslednji dan odlijemo vodo.

20240714 085716

2

V lonec nalijemo vodo, dodamo fižol, sesekljano in ocvrto čebulo.

20240714 085853

3

Premešamo in kuhamo 10 minut.

20240714 092617 (7)

4

Dodamo na kocke narezano prekajeno šunko, lovorjev list in stisnjen česen. Kuhamo 50 minut.

Namig: Med kuhanjem preverimo mehkobo prekajenega mesa. Če se meso prej zmehča, kuhamo manj časa.

20240714 090205 (3)

Priprava prežganja
5

V kozici segrejemo maščobo. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo rdečo sladko papriko.

20240714 094139

6

Dolijemo vodo in mešamo tako dolgo, da se grudice razpustijo.

Namig: Če imamo radi pikantne jedi, dodamo dve noževi konici ostre rdeče paprike.

20240714 094155 (1)

7

Prelijemo v lonec in premešamo. Po svojem okusu dodamo sol, poper in po želji še mleti čili. Kuhamo še 10 minut

Namig: Sol doziramo postopoma, saj prekajena šunka vsebuje sol. Lahko tudi dodamo paradižnikovo mezgo.

20240714 094321

8

Posujemo s sesekljanim peteršiljem postrežemo s kosom domačega kruha ali žemljo.

20240714 101427

Kategorija

Sestavine

za 6 oseb
 2 l vode
 1 kg prekajene šunke
 800 g belega fižola (tetovec ali druga sorta)
 300 g sveže čebule
 200 g ocvrte čebule
 3 stroke česna
 2 lovorjeva lista
 sol po okusu
 mleti poper po okusu
 mleti čili po želji
 sesekljani peteršilj (po želji)
 paradižnikova mezga (po želji)
Prežganje
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščobe
 2 jedilni žlici gladke moke T500
 2 čajni žlički sladke rdeče paprike
 50 ml vode

Postopek

1

Fižol dan prej namočimo. Naslednji dan odlijemo vodo.

20240714 085716

2

V lonec nalijemo vodo, dodamo fižol, sesekljano in ocvrto čebulo.

20240714 085853

3

Premešamo in kuhamo 10 minut.

20240714 092617 (7)

4

Dodamo na kocke narezano prekajeno šunko, lovorjev list in stisnjen česen. Kuhamo 50 minut.

Namig: Med kuhanjem preverimo mehkobo prekajenega mesa. Če se meso prej zmehča, kuhamo manj časa.

20240714 090205 (3)

Priprava prežganja
5

V kozici segrejemo maščobo. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo rdečo sladko papriko.

20240714 094139

6

Dolijemo vodo in mešamo tako dolgo, da se grudice razpustijo.

Namig: Če imamo radi pikantne jedi, dodamo dve noževi konici ostre rdeče paprike.

20240714 094155 (1)

7

Prelijemo v lonec in premešamo. Po svojem okusu dodamo sol, poper in po želji še mleti čili. Kuhamo še 10 minut

Namig: Sol doziramo postopoma, saj prekajena šunka vsebuje sol. Lahko tudi dodamo paradižnikovo mezgo.

20240714 094321

8

Posujemo s sesekljanim peteršiljem postrežemo s kosom domačega kruha ali žemljo.

20240714 101427

Notes

Pasulj

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO