
Sestavine
Postopek
Fižol dan prej namočimo. Naslednji dan odlijemo vodo.
V lonec nalijemo vodo, dodamo fižol, sesekljano in ocvrto čebulo.
Premešamo in kuhamo 10 minut.
Dodamo na kocke narezano prekajeno šunko, lovorjev list in stisnjen česen. Kuhamo 50 minut.
Namig: Med kuhanjem preverimo mehkobo prekajenega mesa. Če se meso prej zmehča, kuhamo manj časa.
V kozici segrejemo maščobo. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo rdečo sladko papriko.
Dolijemo vodo in mešamo tako dolgo, da se grudice razpustijo.
Namig: Če imamo radi pikantne jedi, dodamo dve noževi konici ostre rdeče paprike.
Prelijemo v lonec in premešamo. Po svojem okusu dodamo sol, poper in po želji še mleti čili. Kuhamo še 10 minut
Namig: Sol doziramo postopoma, saj prekajena šunka vsebuje sol. Lahko tudi dodamo paradižnikovo mezgo.
Posujemo s sesekljanim peteršiljem postrežemo s kosom domačega kruha ali žemljo.
Sestavine
Postopek
Fižol dan prej namočimo. Naslednji dan odlijemo vodo.
V lonec nalijemo vodo, dodamo fižol, sesekljano in ocvrto čebulo.
Premešamo in kuhamo 10 minut.
Dodamo na kocke narezano prekajeno šunko, lovorjev list in stisnjen česen. Kuhamo 50 minut.
Namig: Med kuhanjem preverimo mehkobo prekajenega mesa. Če se meso prej zmehča, kuhamo manj časa.
V kozici segrejemo maščobo. Dodamo moko in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo rdečo sladko papriko.
Dolijemo vodo in mešamo tako dolgo, da se grudice razpustijo.
Namig: Če imamo radi pikantne jedi, dodamo dve noževi konici ostre rdeče paprike.
Prelijemo v lonec in premešamo. Po svojem okusu dodamo sol, poper in po želji še mleti čili. Kuhamo še 10 minut
Namig: Sol doziramo postopoma, saj prekajena šunka vsebuje sol. Lahko tudi dodamo paradižnikovo mezgo.
Posujemo s sesekljanim peteršiljem postrežemo s kosom domačega kruha ali žemljo.