0

Boranja

Deli recept:

Boranja
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 osebe
 500 g telečjega ali govejega mesa
 400 g stročjega fižola (sorta bergold)
 400 ml paradižnikove omake ali mezge
 400 ml jušne osnove ali vode
 50 g ocvrte čebule
 50 ml kisle smetane
 2 veliki glavi sveže čebule
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščlobe
 4 stroke česna
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Čebulo in česen sesekljamo in na maščobi pražimo tako dolgo, da zastekleni.

20240702 174321

2

Dodamo na kocke narezano meso, premešamo in pražimo 20 minut.

20240702 174932

3

Dodamo narezan fižol in pasterizirano korenje.

Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, dodamo sveže naribano korenje.

20240702 175342

4

Premešamo in dolijemo jušno osnovo ali vodo. Dušimo pokrito 20 minut.

Namig: Da bo boranja gotova prej, fižol predhodno prekuhamo do polovice.

20240702 175409

5

Dolijemo paradižnikovo omako in premešamo.

Namig: Količino paradižnikove mezge lahko zmanjšamo in dodamo več jušne osnove.

20240702 175431

6

Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper in kuhamo 10 minut.

20240702 175517

7

Dodamo sesekljani peteršilj in premešamo.

20240702 180050

8

Dodamo kislo smetano.

20240702 183820

9

Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.,

20240702 183735

10

Postrežemo s sveže pečenim kruhom s semeni.

20240702 184220

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 500 g telečjega ali govejega mesa
 400 g stročjega fižola (sorta bergold)
 400 ml paradižnikove omake ali mezge
 400 ml jušne osnove ali vode
 50 g ocvrte čebule
 50 ml kisle smetane
 2 veliki glavi sveže čebule
 3 jedilne žlice sončničnega olja ali druge maščlobe
 4 stroke česna
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Čebulo in česen sesekljamo in na maščobi pražimo tako dolgo, da zastekleni.

20240702 174321

2

Dodamo na kocke narezano meso, premešamo in pražimo 20 minut.

20240702 174932

3

Dodamo narezan fižol in pasterizirano korenje.

Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, dodamo sveže naribano korenje.

20240702 175342

4

Premešamo in dolijemo jušno osnovo ali vodo. Dušimo pokrito 20 minut.

Namig: Da bo boranja gotova prej, fižol predhodno prekuhamo do polovice.

20240702 175409

5

Dolijemo paradižnikovo omako in premešamo.

Namig: Količino paradižnikove mezge lahko zmanjšamo in dodamo več jušne osnove.

20240702 175431

6

Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper in kuhamo 10 minut.

20240702 175517

7

Dodamo sesekljani peteršilj in premešamo.

20240702 180050

8

Dodamo kislo smetano.

20240702 183820

9

Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.,

20240702 183735

10

Postrežemo s sveže pečenim kruhom s semeni.

20240702 184220

Notes

Boranja

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO