0

Pasterizirane bučke in čajote

Deli recept:

Pasterizirane bucke in cajote
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 32 min

Sestavine

za 4 večje kozarce (720 ml)
 1,50 kg očiščenih bučk
 1,50 kg očiščenih čajot
 200 g belega ali rjavega sladkorja
 50 ml belega vina
 50 ml vode
 3 jedilne žlice cimeta
 1 limona - samo sok

Postopek

1

Bučke očistimo.

20240913 102852

2

Olupimo in jih očistimo semen.

20240913 103252

3

Naribamo.

20240913 110522

4

Čajotam odstranimo večje bodice.

20240913 105609

5

Olupimo.

20240913 110014

6

Naribamo.

20240913 105157

7

Naribane bučke in čajote vsujemo v lonec in prilijemo limonin sok. Premešamo.

20240913 111101

8

Dodamo vino, vodo, sladkor in cimet. Premešamo in, ko zavre kuhamo 15 minut.

20240913 111606

9

V očiščene in segrete kozarce napolnimo zmes.

Namig: Polnimo gostejšo zmes, nato na vrh polnega kozarca dolijemo tekočino.

20240913 112915

10

Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo zaprte kozarce. Pasteriziramo 30 minut. Pečico ugasnemo v njej in pustimo kozarce, da se ohladijo čez noč.

20240913 113059

11

Hranimo v temen in hladen prostor. Tako pripravljene bučke uporabimo za slastne pite in ali zavitek s čajoto - štrudelj.

20240913 135801

Kategorija

Sestavine

za 4 večje kozarce (720 ml)
 1,50 kg očiščenih bučk
 1,50 kg očiščenih čajot
 200 g belega ali rjavega sladkorja
 50 ml belega vina
 50 ml vode
 3 jedilne žlice cimeta
 1 limona - samo sok

Postopek

1

Bučke očistimo.

20240913 102852

2

Olupimo in jih očistimo semen.

20240913 103252

3

Naribamo.

20240913 110522

4

Čajotam odstranimo večje bodice.

20240913 105609

5

Olupimo.

20240913 110014

6

Naribamo.

20240913 105157

7

Naribane bučke in čajote vsujemo v lonec in prilijemo limonin sok. Premešamo.

20240913 111101

8

Dodamo vino, vodo, sladkor in cimet. Premešamo in, ko zavre kuhamo 15 minut.

20240913 111606

9

V očiščene in segrete kozarce napolnimo zmes.

Namig: Polnimo gostejšo zmes, nato na vrh polnega kozarca dolijemo tekočino.

20240913 112915

10

Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo zaprte kozarce. Pasteriziramo 30 minut. Pečico ugasnemo v njej in pustimo kozarce, da se ohladijo čez noč.

20240913 113059

11

Hranimo v temen in hladen prostor. Tako pripravljene bučke uporabimo za slastne pite in ali zavitek s čajoto - štrudelj.

20240913 135801

Notes

Pasterizirane bučke in čajote

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO