
Sestavine
4 večji kozarci (720 ml)
1,50 kg očiščenih rumenih bučk
1,50 kg očiščenih čajot
200 g belega ali rjavega sladkorja
50 ml belega vina
50 ml vode
3 jedilne žlice cimeta
1 limona - samo sok
Postopek
1
Bučke očistimo.

2
Olupimo in jih očistimo semen.

3
Naribamo.

4
Čajotam odstranimo večje bodice.

5
Olupimo.

6
Naribamo.

7
Naribane bučke in čajote vsujemo v lonec in prilijemo limonin sok. Premešamo.

8
Dodamo vino, vodo, sladkor in cimet. Premešamo in segrevamo. Ko zavre, kuhamo 15 minut.

9
V očiščene in segrete kozarce napolnimo zmes.
Namig: Polnimo gostejšo zmes, nato na vrh polnega kozarca dolijemo tekočino.

10
Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo zaprte kozarce. Pasteriziramo 30 minut. Pečico ugasnemo v njej in pustimo kozarce, da se ohladijo čez noč.

11
Hranimo v temen in hladen prostor. Tako pripravljene bučke uporabimo za slastne pite in ali zavitek s čajoto - štrudelj.

KategorijaOzimnica
Sestavine
4 večji kozarci (720 ml)
1,50 kg očiščenih rumenih bučk
1,50 kg očiščenih čajot
200 g belega ali rjavega sladkorja
50 ml belega vina
50 ml vode
3 jedilne žlice cimeta
1 limona - samo sok








