
Sestavine
Velikost pekača: 40 x 30
250 g sladkorja
130 g gladke moke T500
130 g ostre moke T400
125 ml tople vode
125 ml belega olja
4 jajca
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
1 pomaranča - lupina in sok
Temno testo
50 g temnega kakava
Posip
sladkor v prahu
Postopek
1
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Prilijemo vodo in olje in ponovno premešamo. Dodamo moko in pecilni in lupino, premešamo. Zmes razdelimo na dve polovici.
2
K drugi polovici zmesi dodamo kakav in premešamo.
3
Rumeno zmes prelijemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Čez rumeno zmes prelijemo temno zmes.
4
Z dolgo iglo ali leseno palčko premešamo po celi širini in dolžini.
5
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Peko prilagodimo pečici.
6
Ohladimo in z ostrim nožem razrežemo na poljubne rezine.
7
Sočni marmorni biskvit se odlično prileže h kavici ali čaju.
KategorijaPriloge in prigrizki, Sladice in peciva
Sestavine
Velikost pekača: 40 x 30
250 g sladkorja
130 g gladke moke T500
130 g ostre moke T400
125 ml tople vode
125 ml belega olja
4 jajca
2 vanilijeva sladkorja
1 pecilni prašek
1 pomaranča - lupina in sok
Temno testo
50 g temnega kakava
Posip
sladkor v prahu