
Sestavine
za 4 osebe
4 srednje debeli zeleni paradižniki
3 jedilne žlice pražene čebule
1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
1 čajna žlička sladkorja
½ čajna žlička popra
½ čajna žlička origana
½ čajna žlička mleti luštrek
½ čajna žlička mletega česna
½ čajna žlička sladke smetane - po želji
Zgostitev
100 ml jušne osnove ali vode
1 čajna žlička gladke moke T500
Postopek
1
Opran zeleni paradižnik zmeljemo skozi blender ali zmiksamo s paličnim mešalnikom.
2
Dodamo začimbe in premešamo. Kuhamo 10 minut.
3
Dodamo praženo čebulo, premešamo in kuhamo 30 minut. Med preizkušanjem dodajamo začimbe po svojem okusu.
4
V jušni osnovi zmešamo moko in jo prilijemo k omaki. Kuhamo še 40 minut.
5
Kot prilogo skuhamo pire krompir. Po želji dodamo na koščke narezano goveje meso. Omaka iz zelenih paradižnikov ima sladko-kisel okus.
Namig: Po želji lahko dodamo malo rdeče sladke paprike in čajno žličko sladke smetane.
KategorijaJedi na žlico, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
4 srednje debeli zeleni paradižniki
3 jedilne žlice pražene čebule
1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
1 čajna žlička sladkorja
½ čajna žlička popra
½ čajna žlička origana
½ čajna žlička mleti luštrek
½ čajna žlička mletega česna
½ čajna žlička sladke smetane - po želji
Zgostitev
100 ml jušne osnove ali vode
1 čajna žlička gladke moke T500