
Sestavine
Postopek
Obe moki in sol premešamo. Na sredini naredimo jamico. Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo kvas, temeljito premešamo, da je gladka zmes, prilijemo v jamico moke in malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo stopljeno maslo, rum, jajce in rumenjak in zgnetemo v gladko testo. V primeru, da je testo, ki ga začnemo mesiti presuho dodamo, več mleka. Če je testo lepljivo dodajamo postopoma moko. V kolikor mešanje prepustimo kuhinjskemu robotu, nastavimo na stopnjo št. 2. Vzhajano testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati ca. 40 minut.
Rozinam dolijemo rum. Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo naribamo lupino pomaranče, mlete orehe, stepeno sladko smetano in temeljito premešamo.
S kuhalnico primešamo rozine z rumom. Če nadev ni dovolj sočen, postopoma dolijemo segreto sladko smetano. Pripravljen nadev pustimo počivati toliko časa, da razvaljamo testo.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 do 4 mm, lahko tudi več in premažemo s polovico nadeva.
Zavijemo. Enako postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Obe pripravljeni potici položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Na večjih mestih prepikamo potici do dna. Pustimo vzhajati 15 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico obrnemo na leseno podlago in pokrito ohladimo čez noč.
Posujemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo.
Sestavine
Postopek
Obe moki in sol premešamo. Na sredini naredimo jamico. Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo sladkor in vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dodamo kvas, temeljito premešamo, da je gladka zmes, prilijemo v jamico moke in malo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo stopljeno maslo, rum, jajce in rumenjak in zgnetemo v gladko testo. V primeru, da je testo, ki ga začnemo mesiti presuho dodamo, več mleka. Če je testo lepljivo dodajamo postopoma moko. V kolikor mešanje prepustimo kuhinjskemu robotu, nastavimo na stopnjo št. 2. Vzhajano testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati ca. 40 minut.
Rozinam dolijemo rum. Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo naribamo lupino pomaranče, mlete orehe, stepeno sladko smetano in temeljito premešamo.
S kuhalnico primešamo rozine z rumom. Če nadev ni dovolj sočen, postopoma dolijemo segreto sladko smetano. Pripravljen nadev pustimo počivati toliko časa, da razvaljamo testo.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 do 4 mm, lahko tudi več in premažemo s polovico nadeva.
Zavijemo. Enako postopek ponovimo z drugo polovico testa.
Obe pripravljeni potici položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Na večjih mestih prepikamo potici do dna. Pustimo vzhajati 15 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico obrnemo na leseno podlago in pokrito ohladimo čez noč.
Posujemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo.