
Sestavine
Testo
550 g moke za kvašeno testo
200 ml toplega mleka
80 g sladkorja
100 g stopljenega masla
3 rumenjaki
½ kocke svežega kvasa
½ čajna žlička soli
Premaz in posip
1 jajce za premaz
moka za delovno površino
sladkor v prahu za posip
Pripomočki
Postopek
1
V presejano moko naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Mleko s sladkorjem segrejemo in prelijemo čez kvas. Narahlo premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
2
Dodamo vse ostale sestavine. Gnetemo s kuhinjskim robotom na stopnji št. 3 15 minut.
3
Delovno površino pomokamo in oblikujemo v hlebček. Hlebček pustimo vzhajati 30 minut.
4
Ponovno pregnetemo in zopet pustimo vzhajati 30 minut.
5
Oblikujemo hlebec in preložimo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Pustimo še 10 minut na pekaču.
6
Hlebček premažemo z razžvrkljanim jajcem in po želji naredimo zareze.
7
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Mlečni velikonočni kruh postrežemo ob velikonočnem zajtrku ali drugi priložnosti :).
KategorijaKruh
Sestavine
Testo
550 g moke za kvašeno testo
200 ml toplega mleka
80 g sladkorja
100 g stopljenega masla
3 rumenjaki
½ kocke svežega kvasa
½ čajna žlička soli
Premaz in posip
1 jajce za premaz
moka za delovno površino
sladkor v prahu za posip
Pripomočki