Panettone z rozinami

Deli objavo:

Panettone z rozinami
Preračunaj sestavine1 Porcija

Sestavine

 500 g moke za kvašeno testo
 180 ml toplega mleka
 100 g zlatih rozin
 100 g temnih rozin
 40 g sladkorja
 30 g stopljenega masla
 3 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 žamašek ruma
 1 ščep soli
Pripomočki
 model iz peki papirja za peko
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V moko dodamo sladkor in slo. Premešamo. Dodamo kvas in prilijemo toplo mleko, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

20230118 074321

2

Dodamo, rum, jajca, stopljeno maslo, rozine, čokolado in kandirano pomarančo. Z mešalnikom mešamo 15 minut.

20230118 074341

3

Na delovni površino, ki smo jo posuli z moko oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati v posodi 40 minut.

20230118 085529

4

Testo vzamemo iz posode in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo hlebček in ga preložimo v papirnati pekač. Ponovno pustimo vzhajati 40 minut.

Namig: Vzhajan je dovolj, ko se model napolni do vrha. V tem primeru zmanjšamo čas vzhajana, ker je vzhajanje odvisno od toplote v prostoru. Topleje kot je, hitreje vzhaja.

20230118 100646

5

Premažemo z jajcem.

20230118 101429

6

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig: Model postavimo na pekač na prvo spodnjo rešetko.

20230118 101929

7

Pečenega ohladimo in papirnati model odstranimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20230119 161005

Sestavine

 500 g moke za kvašeno testo
 180 ml toplega mleka
 100 g zlatih rozin
 100 g temnih rozin
 40 g sladkorja
 30 g stopljenega masla
 3 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 žamašek ruma
 1 ščep soli
Pripomočki
 model iz peki papirja za peko
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V moko dodamo sladkor in slo. Premešamo. Dodamo kvas in prilijemo toplo mleko, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

20230118 074321

2

Dodamo, rum, jajca, stopljeno maslo, rozine, čokolado in kandirano pomarančo. Z mešalnikom mešamo 15 minut.

20230118 074341

3

Na delovni površino, ki smo jo posuli z moko oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati v posodi 40 minut.

20230118 085529

4

Testo vzamemo iz posode in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo hlebček in ga preložimo v papirnati pekač. Ponovno pustimo vzhajati 40 minut.

Namig: Vzhajan je dovolj, ko se model napolni do vrha. V tem primeru zmanjšamo čas vzhajana, ker je vzhajanje odvisno od toplote v prostoru. Topleje kot je, hitreje vzhaja.

20230118 100646

5

Premažemo z jajcem.

20230118 101429

6

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig: Model postavimo na pekač na prvo spodnjo rešetko.

20230118 101929

7

Pečenega ohladimo in papirnati model odstranimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20230119 161005

Panettone z rozinami

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.