Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. Mlačnemu mleku dodamo, sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Zdrobimo kvas in mešamo tako dolgo, da nastane gladka zmes. Dolijemo v jamico moke, malo premešamo ter pustimo vzhajati 15 minut.
K vzhajanemu kvasu dodamo rum, jajce in stopljeno maslo in zgnetemo v gladko testo in ga pustimo vzhajati ca. 40 minut. Če je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko. Vse sestavine nam lahko zmeša kuhinjski robot na stopnji št. 2. Med vzhajanjem pripravimo nadev.
Jajce, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino limone premešamo. Dodamo skuto in kislo smetano ter temeljito premešamo. Pripravljen nadev razdelimo na dve polovici.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici in vsako polovico posebej razvaljamo na debelino 3 do 4 mm, lahko tudi več. Na razvaljano testo razporedimo polovico skutinega nadeva in posujemo z rozinami. Testo zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali premazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.
Zaviti potici prepikamo z leseno špilo ali iglo in premažemo z rumenjakom ter ju pustimo vzhajati v pekaču ca. 40 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 50 do 60 minut, odvisno od vaše pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na podlago, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. Mlačnemu mleku dodamo, sladkor in vanilijev sladkor ter mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Zdrobimo kvas in mešamo tako dolgo, da nastane gladka zmes. Dolijemo v jamico moke, malo premešamo ter pustimo vzhajati 15 minut.
K vzhajanemu kvasu dodamo rum, jajce in stopljeno maslo in zgnetemo v gladko testo in ga pustimo vzhajati ca. 40 minut. Če je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko. Vse sestavine nam lahko zmeša kuhinjski robot na stopnji št. 2. Med vzhajanjem pripravimo nadev.
Jajce, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino limone premešamo. Dodamo skuto in kislo smetano ter temeljito premešamo. Pripravljen nadev razdelimo na dve polovici.
Vzhajano testo razdelimo na dve polovici in vsako polovico posebej razvaljamo na debelino 3 do 4 mm, lahko tudi več. Na razvaljano testo razporedimo polovico skutinega nadeva in posujemo z rozinami. Testo zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali premazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.
Zaviti potici prepikamo z leseno špilo ali iglo in premažemo z rumenjakom ter ju pustimo vzhajati v pekaču ca. 40 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 50 do 60 minut, odvisno od vaše pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na podlago, pokrijemo in pustimo, da se ohladi.
Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.