0

Mineštra s čičeriko in korenjem

Deli recept:

Minestra s ciceriko in korenjem
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 4 osebe
 2 l jušne osnove
 300 g belega fižola
 400 g čičerike
 100 g graha
 3 večje korenčke
 3 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica peteršilj - list
 1 jedilna žlica drobnjaka
 sol po okusu
 poper po okusu
 mleti česen po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici mesne jušne osnove
 2 l vode

Postopek

1

Fižol in čičeriko skuhamo (kuhamo ločeno). Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo ocvrto čebulo, začimbe po svojem okusu ter mokro domačo začimbno mešanico.

Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.

1 cicerika fizol korenje

2

Kuhan fižol in čičeriko z vodo prelijemo v večji lonec. Dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še sesekljani peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.

3 kuhamo

3

Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.

20211215 093145

4

Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin lahko pomaga pri prebavi in izločanju strupov iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.

Kategorija,

Sestavine

za 4 osebe
 2 l jušne osnove
 300 g belega fižola
 400 g čičerike
 100 g graha
 3 večje korenčke
 3 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica peteršilj - list
 1 jedilna žlica drobnjaka
 sol po okusu
 poper po okusu
 mleti česen po okusu
Jušna osnova
 2 jedilni žlici mesne jušne osnove
 2 l vode

Postopek

1

Fižol in čičeriko skuhamo (kuhamo ločeno). Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo ocvrto čebulo, začimbe po svojem okusu ter mokro domačo začimbno mešanico.

Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.

1 cicerika fizol korenje

2

Kuhan fižol in čičeriko z vodo prelijemo v večji lonec. Dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še sesekljani peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.

3 kuhamo

3

Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.

20211215 093145

4

Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin lahko pomaga pri prebavi in izločanju strupov iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.

Notes

Mineštra s čičeriko in korenjem

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO