
Sestavine
Za 4 osebe
Testo
200 g ostre moke T400
2 jajci
1 ščep soli
Mesni nadev
1 kg govejega mletega mesa
50 g naribanega sira
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 stroka stisnjenega česna
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 jedilna žlica olja
1 jajce
Jušna osnova
200 ml vode
Slani krop
2 l vode
1 ščep soli
Postopek
1
Moki dodamo sol, premešamo, dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo počivati 1 uro.
Priprava nadeva
2
Mleto meso prepražimo na maščobi, dodamo sesekljan peteršilj, sol, poper in česen. Premešamo in pražimo 15 minut. Odstavimo, dodamo jajce in primešamo nariban sir. Ponovno temeljito premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.
3
Testo razvaljamo na tanko, narežemo na trakce in nato še na kocke. Iz zmesi oblikujemo male kroglice in jih polagamo na izrezane kocke testa in oblikujemo v torteline.
4
Torteline kuhamo v slanem kropu ca. 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.
5
Iz zmesi, ki nam je ostala za nadev dolijemo jušno osnovo in prelijemo čez torteline. Postrežemo s skledo solate.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
Za 4 osebe
Testo
200 g ostre moke T400
2 jajci
1 ščep soli
Mesni nadev
1 kg govejega mletega mesa
50 g naribanega sira
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 stroka stisnjenega česna
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 jedilna žlica olja
1 jajce
Jušna osnova
200 ml vode
Slani krop
2 l vode
1 ščep soli