
Sestavine
Postopek
Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor z limono in limonino lupino z mešalnikom zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Dodamo moko, vanilijev puding in sol.
Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Testo razrežemo na rezine.
Vsaki del posebej razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modelom srca.
Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Z leseno palčko, ki jo pomočimo v moko, odtisnemo luknjice na levi strani srčka.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo. Pustimo da se ohladi - ca. 8 minut.
Celemu piškoti dodamo na sredimo eno čajno žličko nadeva in čez položimo izrezan piškot.
Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo olje ter premešamo v svilnato zmes.
Na sredno piškota (na marmelado) posujemo mlete mandlje. Drugo desno stran piškota prelijemo s pripravljeno čokolado.
Posujemo z mletim sladkorjem z vanilijo in pustimo čez noč, da se čokolada strdi.
Postrežemo h kavici ali čaju.
Sestavine
Postopek
Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor z limono in limonino lupino z mešalnikom zmešamo v penasto zmes.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Dodamo moko, vanilijev puding in sol.
Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Testo razrežemo na rezine.
Vsaki del posebej razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modelom srca.
Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Z leseno palčko, ki jo pomočimo v moko, odtisnemo luknjice na levi strani srčka.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo. Pustimo da se ohladi - ca. 8 minut.
Celemu piškoti dodamo na sredimo eno čajno žličko nadeva in čez položimo izrezan piškot.
Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo olje ter premešamo v svilnato zmes.
Na sredno piškota (na marmelado) posujemo mlete mandlje. Drugo desno stran piškota prelijemo s pripravljeno čokolado.
Posujemo z mletim sladkorjem z vanilijo in pustimo čez noč, da se čokolada strdi.
Postrežemo h kavici ali čaju.