0

Masleni srčki z limono in mandlji

Deli recept:

Masleni srčki z limono in mandlji
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 23 min

Sestavine

ca. 30 piškotov
 620 g pirine bele moke
 410 g zmehčanega masla
 380 g sladkorja v prahu (lahko manj ali več)
 80 g vanilijevega pudinga
 20 g vanilijevega sladkorja z limono
 4 rumenjake
 1 večja limona - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev
 300 g šipkove marmelade
 1 čajna žlička ruma
Posip in preliv
 20 g mlečne čokolade
 1 čajna žlička sončničnega olja
 1 jedilna žlica grobo mletih mandljev za posip piškotov
 sladkor v prahu z vanilijo za posip piškotov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor z limono in limonino lupino z mešalnikom zmešamo v penasto zmes.

20250228 130041

2

Dodamo zmehčano maslo in premešamo.

20250228 130319

3

Dodamo moko, vanilijev puding in sol.

20250228 130431

4

Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.

20250228 130620

5

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250228 131227

6

Testo razrežemo na rezine.

20250228 131255

7

Vsaki del posebej razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modelom srca.

20250228 131855

8

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. 

20250228 132416

9

Z leseno palčko, ki jo pomočimo v moko, odtisnemo luknjice na levi strani srčka.

20250228 133324

10

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20250228 135934

11

Pečene piškote ohladimo na pekaču.

20250228 135918

Priprava nadeva
12

Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo. Pustimo da se ohladi - ca. 8 minut.

marelice2

13

Celemu piškoti dodamo na sredimo eno čajno žličko nadeva in čez položimo izrezan piškot. 

20250228 170534

Priprava preliva
14

Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo olje ter premešamo v svilnato zmes.

11 cokolada maslo stopimo

15

Na sredno piškota (na marmelado) posujemo mlete mandlje. Drugo desno stran piškota prelijemo s pripravljeno čokolado.

Posujemo z mletim sladkorjem z vanilijo in pustimo čez noč, da se čokolada strdi.

20250228 172146

16

Postrežemo h kavici ali čaju.

20250301 104949

Kategorija

Sestavine

ca. 30 piškotov
 620 g pirine bele moke
 410 g zmehčanega masla
 380 g sladkorja v prahu (lahko manj ali več)
 80 g vanilijevega pudinga
 20 g vanilijevega sladkorja z limono
 4 rumenjake
 1 večja limona - samo lupina
 1 ščep soli
Nadev
 300 g šipkove marmelade
 1 čajna žlička ruma
Posip in preliv
 20 g mlečne čokolade
 1 čajna žlička sončničnega olja
 1 jedilna žlica grobo mletih mandljev za posip piškotov
 sladkor v prahu z vanilijo za posip piškotov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor z limono in limonino lupino z mešalnikom zmešamo v penasto zmes.

20250228 130041

2

Dodamo zmehčano maslo in premešamo.

20250228 130319

3

Dodamo moko, vanilijev puding in sol.

20250228 130431

4

Z mešalnikom zmešamo v grobo zmes.

20250228 130620

5

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.

20250228 131227

6

Testo razrežemo na rezine.

20250228 131255

7

Vsaki del posebej razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo z modelom srca.

20250228 131855

8

Izrezane piškote odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. 

20250228 132416

9

Z leseno palčko, ki jo pomočimo v moko, odtisnemo luknjice na levi strani srčka.

20250228 133324

10

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.

20250228 135934

11

Pečene piškote ohladimo na pekaču.

20250228 135918

Priprava nadeva
12

Marmeladi dodamo rum in jo segrejemo. Pustimo da se ohladi - ca. 8 minut.

marelice2

13

Celemu piškoti dodamo na sredimo eno čajno žličko nadeva in čez položimo izrezan piškot. 

20250228 170534

Priprava preliva
14

Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo olje ter premešamo v svilnato zmes.

11 cokolada maslo stopimo

15

Na sredno piškota (na marmelado) posujemo mlete mandlje. Drugo desno stran piškota prelijemo s pripravljeno čokolado.

Posujemo z mletim sladkorjem z vanilijo in pustimo čez noč, da se čokolada strdi.

20250228 172146

16

Postrežemo h kavici ali čaju.

20250301 104949

Notes

Masleni srčki z limono in mandlji

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO